Concurs de admitere în magistratură

990
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) organizează, duminică, etapa a doua a concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii (INM), la care participă 361 de candidați declarați admiși la proba scrisă eliminatorie tip grilă, ce s-a desfășurat pe 23 ianuarie 2011.
Concursul va demara la ora 10, la sediul Universității "Titu Maiorescu", din București, cu proba privind testul de verificare a raționamentului logic. Acesta constă în verificarea capacității de analiză și sinteză, prin rezolvarea unui test grilă care cuprinde o sută de întrebări la care se punctează răspunsurile și 20 de întrebări supuse pretestării în condiții de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează. Organizatorii spun că cele 20 de întrebări sunt prestabilite și nu sunt evidențiate ca fiind supuse pretestării. Pentru a fi declarați admiși la această probă, candidații trebuie să răspundă corect la minim 30 de întrebări, dintre cele 100 de întrebări ale căror răspuns se punctează.
În perioada 7 - 16 februarie 2011, candidații vor participa la un interviu, constând în chestionarea orală a acestora în scopul identificării apti-tudinilor, motivațiilor și elementelor de etică specifice profesiei de magistrat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7233 secunde