Condamnat pentru tentativă de omor, vrea să scape de închisoare

245
Pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a ajuns dosarul lui Georgel Tănase, un bărbat din localitatea Dunăreni, județul Constanța, care este acuzat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor. El a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Constanța la pedeapsa de cinci ani de închisoare, precum și la plata unor despăgubiri civile față de Spitalul Municipal Medgidia în valoare de 3.540,85 lei și cheltuieli judiciare către stat în valoare de 1.300 de lei. El a atacat decizia magistraților cu apel, la Curtea de Apel Constanța. Magistrații de la instanța superioară au respins apelul formulat de Tănase, astfel că el a apelat la ultima cale de atac posibilă, recursul, care se va judeca la data de 15 septembrie de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Potrivit anchetatorilor, la data de 6 ianuarie 2008, în jurul orei 21, polițiștii din comuna Aliman au fost sesizați prin apelul de urgență 112 despre faptul că în satul Dunăreni a avut loc o altercație, în urma căreia un bărbat a fost înjunghiat.
Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au constatat că în acea seară, în jurul orei 20,30, mai mulți bărbați au băut în barul care aparține societății comerciale "Cosmina Maria 2002" SRL.
La scurt timp, după ce au consumat mai multe sticle cu băutură, a avut loc un scandal generat de discuțiile în contradictoriu dintre Aurel Lazăr, de 20 de ani, Valentin Lazăr, de 26 de ani, Marian Tănase, de 30 de ani și Georgel Tănase, de 22 de ani, toți din comuna Aliman.
Procurorii spun că, în timpul altercației, Georgel Tănase i-a aplicat cu un cuțit trei lovituri lui Aurel Lazăr. Bărbatul a fost transportat de urgență la spital și supus unor intervenții chirurgicale.
Anchetatorii susțin că bărbatul obișnuiește să poarte asupra sa cuțit și a mai fost amendat penal pentru acte de violență. Pe parcursul cercetărilor efectuate, Tănase a avut un comportament parțial sincer, în sensul că a recunoscut faptul că l-a agresat pe Lazăr, însă a negat că a intenționat să-i suprime viața.
Aurel Lazăr s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 2.000 de lei, reprezentând daune morale și materiale, dar ulterior a renunțat la aceste pretenții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6658 secunde