Condamnați pentru vânzarea ilegală a unor arme

379
Condamnați pentru vânzarea ilegală a unor arme - a17201d87bbd46b4175b75bbe729a5d7.jpg
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în dosarul în care Florin Sima, zis "Rață", Costel Bucur, zis "Chelu", și Nicolae Răduș au fost judecați pentru că au încercat să pună în vânzare mai multe arme. După administrarea tuturor probelor, judecătorii au considerat că toți inculpații se fac vinovați de comiterea faptelor, dispunând condamnarea lui Sima la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, a lui Bucur - la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, la care se adaugă un termen de încercare de trei ani, iar a lui Răduș la doi ani de închisoare cu suspendare condiționată, la care termenul de încercare este de patru ani. De asemenea, Judecătoria Constanța a dispus confiscarea armelor, iar pe cei trei i-au obligat la plata a 1.550 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Decizia poate fi atacată cu apel la Tribunalul Constanța.
Potrivit procurorilor, în ziua de 25 noiembrie 2009, Nicolae Răduș, din comuna Oltina a vândut, fără drept, investigatorului sub acoperire, un pistol marca EKOL Firat Compact, precum și un număr de șapte cartușe, contra sumei de 1.600 lei, bunuri pentru care nu deținea documente de proveniență și pe care nu avea dreptul să le vândă decât prin intermediul unui armurier. De asemenea, bărbatul se pregătea să vândă o altă armă unei alte persoane, investigatorul sub acoperire declarând că a fost de față când inculpatul a contactat telefonic un cetățean căruia urma să îi faciliteze cumpărarea unui pistol.
Pasiunea lui Nicolae Răduș pentru arme a ajuns în atenția polițiștilor constănțeni cu câteva zile înainte de reținerea sa, când bărbatul a tras cu un pistol două focuri în plan vertical în fața unui club de noapte din Constanța, în urma unei altercații cu bodyguarzi. Pentru că nu a fost lăsat să intre de personalul clubului, tânărul a scos un pistol cu gaze și a tras două focuri în plan vertical. Martorii spun că gărzile de corp au reușit să îl imobilizeze, după care i-au administrat o mamă de bătaie, soră cu moartea. La fața locului au sosit și polițiștii Secției 3, care l-au condus la sediu pe bărbat pentru a fi audiat. Din verificări a reieșit că el nu poseda autorizație de deținere a armei în cauză. Tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor regimului armelor și munițiilor, urmând a fi cercetat în stare de libertate pentru această infracțiune. Numai că, la trei zile distanță, el a fost prins din nou, de data aceasta în timp ce încerca să vândă un pistol unui polițist sub acoperire.
Pe baza declarațiilor lui Răduș, procurorii au mai reținut, în aceeași perioadă, alte două persoane, respectiv pe Florin Sima, zis "Rață", și Costel Bucur, zis "Chelu".
Procurorii spun că, la sfârșitul lunii octombrie 2009, Florin Sima i-a oferit lui Nicolae Răduș un pistol și șapte cartușe, contra sumei de 300 de euro. În cursul zilei de 26 no-iembrie, Răduș a încercat să vândă arma, însă a fost prins în flagrant de polițiști. Întrebat câte pistoale mai are, el a spus că deține doar unul singur, însă a precizat că mai poate face rost dacă este nevoie.
Cum oamenii legii asta și așteptau Răduș l-a sunat pe "Rață" și i-a cerut să îi facă rost de încă o armă, pe care urma să i-o aducă a doua zi, respectiv în data de 26 noiembrie.
Drept urmare, "Rață" a luat legătura cu Bucur și i-a spus să-i facă rost de o armă, cerință pe care acesta a îndeplinit-o.
În acest context, după reținerea lui Răduș de către polițiști, el a avut două discuții telefonice cu Florin Sima, stabilind cu acesta ca, la data de 26 noiembrie, în jurul orei 15,30, să se întâlnească în Autogara Sud Constanța cu un bărbat cunoscut sub porecla de "Chelu", de la care urma să primească arma pe care o ceruse.
La întâlnirea stabilită, în locul lui Răduș s-a dus un investigator sub acoperire. După efectuarea tranzacției între cei doi, polițiștii au intervenit, găsind asupra investigatorului sub acoperire un pistol marca "Ekol Ares Magnum" și cinci cartușe.
De asemenea, asupra lui Costel Bucur, zis "Chelu", a fost găsită suma de 1.400 lei, în bancnote de 100 lei, reprezentând o parte din banii folosiți de polițiști la efectuarea flagrantului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6095 secunde