Conflictul violent din Eforie Nord, tranșat cu arma de un polițist aflat în vacanță

1206
1
Conflictul violent din Eforie Nord, tranșat cu arma de un polițist aflat în vacanță - arestatcumascati-1313619278.jpg

Articole de la același autor

În urma scandalului de acum două seri din centrul stațiunii Eforie Nord, o persoană a fost arestată pentru 29 de zile, iar alta se află pe patul de spital după ce a fost împușcată și operată de medicii constănțeni.

Procurorii constănțeni au intrat pe fir și au stabilit cum s-a petrecut conflictul în trafic, care a degenerat într-o adevărată luptă de stradă în centrul stațiunii Eforie Nord, plină cu turiști.
Anchetatorii spun că șoferul Nicolae Sorin Boncătă, care conducea un BMW 320, cu nu-mere de înmatriculare bulgărești, a acroșat, la o manevră în marșarier, un microbuz de transport persoane oprit în stația "Poștă", din centrul localității.
Valentin Popa, pasager în BMW, și șoferul au început să înjure, să amenințe, ba, chiar, să lovească mai multe persoane, printre care conducătorul și dispecerul micro-buzului cu care intraseră în coli-ziune.
Popa s-a înarmat cu o crosă de golf, pe care a scos-o din portba-gajul autoturismului, cu care l-a lovit pe dispecerul Redin Memiș, provocându-i leziuni corporale ce necesită pentru vindecare 8 - 9 zile de îngrijiri medicale.
Firește, toate aceste scene huliganice se petreceau sub privirile a sute de turiști, care erau stupefiați de violența fizică și verbală de care dădeau dovadă cei doi. Așa se face că, din pu-blic, a intervenit pentru dezamorsarea conflictului un bărbat, care s-a dovedit, ulterior, a fi angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, care nu a putut asista indiferent la aceste violențe.
Intervenția bărbatului l-a scos din minți pe Nicolae Sorin Boncătă, care a încercat să-l lovească cu un cuțit lung de 70 de cm. În acele momente, agentul a scos un pistol și a tras două focuri de avertisment în plan vertical. Văzând că agresorii nu se sperie, ci din contră, devin tot mai violenți, polițistul a tras alte două focuri de armă în Sorin Boncătă, care a căzut la pământ.
El a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost internat cu diagnosticul plagă împușcată în zona lateralo-cervicală stângă și plagă împușcată la hemitoracele stâng, iar marți seară a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Unul arestat, altul în spital
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea lui Valentin Popa, el fiind prezentat magistraților de la Judecătoria Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire și alte violențe. Ieri după-amiază, judecătorii au deliberat, emițând pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.
Pedepsele prevăzute de lege pentru infracțiunile reținute în sarcina sa sunt închisoarea de la șase luni la cinci ani.
Potrivit Ministerului de Interne, polițistul, care a intervenit în conflict se afla în concediu cu familia în Eforie, iar arma pe care a folosit-o nu era pistolul din dotare, ci un pistol cu bile, pentru care are autorizație și toate actele în regulă.

Comentează știrea

Emil
18 august 2011
Hai la Eforie,La Tiganie

Asta se petrecea in locul unde sunt stationate 2 echipaje ale unei firme de paza si protectie (o forma de taxa de protectie legalizata)intr-o statiune unde si-au gasit cuibul toti tiganii tarii,de la cocalari la barbugii,manelisti si tiribombisti. Vai de capul nostru...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7509 secunde