Consilier județean, cercetat pentru camătă

175
Consilier județean, cercetat pentru camătă - martoracoperitdosare465x390-1515934128.jpg

Articole recomandate

Consilierul județean liberal Mihnea Boerescu, 45 de ani, este cercetat în arest la domiciliu de polițiștii din Giurgiu, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de camătă.

"La data de 5 ianuarie 2018, în baza mandatelor emise de Judecătoria Bolintin-Vale, polițiștii Serviciului de Investigații criminale au efectuat două percheziții domiciliare la două imobile din județele Giurgiu și Ilfov, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente. Față de persoana în cauză există suspiciunea că, în nume propriu, dar și prin intermediul altor persoane, începând cu anul 2009, a dat bani cu camătă, ca îndeletnicire, fără a avea o calitate autorizată în acest sens", se arată într-un comunicat de presă emis duminică de IPJ Giurgiu.

Totodată, din cercetări a reieșit că împrumuturile ar fi fost disimulate în mai multe acte notariale, reușind astfel să deposedeze persoanele vătămate de mai multe proprietăți și bunuri constând în imobile, terenuri și autoturisme, se arată în comunicatul de presă.

Față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii, iar sâmbătă, 13 ianuarie, bărbatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bolintin-Vale, care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.

Contactat de AGERPRES, consilierul județean Mihnea Boerescu a confirmat faptul că este cercetat.

"În această situație și pentru că așa prevede și statutul PNL, am luat decizia să îmi dau demisia din partid și din Consiliul Județean pentru a nu crea un prejudiciu de imagine partidului. Sunt la dispoziția organelor de anchetă", a declarat Mihnea Boerescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4303 secunde