"Ziua Dobrogei", sărbătorită de autorități la Constanța

272
1

Articole de la același autor

Primăria municipiului Constanța, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Constanța, Consiliul Județean Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Palatul Copiilor organizează, marți, 14 noiembrie, ora 15.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", spectacolul omagial "Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate".

Ziua Dobrogei a fost declarată sărbătoare națională în 2015 pentru a marca data de 14 noiembrie 1878.

La acel moment, în urma războiului ruso - româno - turc (1877 - 1878), România a devenit independentă, iar Dobrogea a trecut, din componența Imperiului Otoman în componența României.

Legea prevede că sărbătorirea anuală a Zilei Dobrogei poate fi marcată de autoritățile centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură din țară și străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural - științific. 

Comentează știrea

Liviu Burebista
15 noiembrie 2017
Cenzura neocomunista

Pe data de 13 Noiembrieam postat primul comentariu cu referire la Ziua Dobrogei, astazi 15 noiembrie, in jurul pranzului am postat al doilea comentariu la rubrica: "Comenteaza stirea". Mai erau si alte comentarii, dar acum cand va scriu din nou vad ca nu mai exista nici un comentariu. Totul a fost sters , ca si cum nimeni nu si-ar fi aratat interesul, referitor la revenirea Dobrogei la patria mama- Romania. Vreau sa transmit redactiei ziarului Cuget "Liber", revolta si dispretul pe care m-i la-ti provocat. Daca va pute asa de rau, tot ce este legat de patriotism si valorile nationale. Atunci de ce mai abordati asemena subiecte? Faceti totul numai de ochii lumii, sa dea bine la fraieri? Incepand de azi in ochii mei nu santeti altceva decat, niste biete unelte , care faceti jocul ocultei internationale de desfintare si distrugere a natiunilor. Santeti unealta lui Belzebut. Stiu ca veti sterge si aceasta postare , dar m-a multumesc cu faptul ca o s-o cititi. Cu scarba si greata fostul vostru cititor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4984 secunde