Violența în familie și minorii delicvenți, în atenția consilierilor județeni

292
1
Violența în familie și minorii delicvenți, în atenția consilierilor județeni - sedintaconsiliuljudetean7-1503420155.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, vineri, în cadrul ședinței ordinare a lunii august. Acțiunea va avea loc de la ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.


Pe ordinea zi se află 17 proiecte de hotărâri printre care și cea privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța în sensul acordării statutului de "clinic" Serviciului Județean de Medicină Legală Constanța. 


Alte proiecte fac referire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2017, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2017, pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea. De asemenea, consilierii vor vota pentru înființarea Centrului de orientare, supraveghere și sprijinire a reintegrării sociale a copilului care a săvârșit fapte penale și nu răspunde penal și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare al acestuia.


Potrivit expunerii de motive, acest centru va funcționa în subordinea Direcției generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Necesitatea înființării acestui serviciu are la bază înregistrarea unei creșteri semnificative a numărului de copii care săvârșesc fapte penale, a creșterii gradului de periculozitate a acestor fapte, precum și a faptului că minoritatea înlătură răspunderea penală. Mai exact, este vorba despre copiii din categoria 8-14 ani, cei care nu răspund penal, dar și cei din categoria 14-16 ani pentru care organele competente au stabilit că nu au săvârșit fapta penală cu discernământ. În acest context, inițiatorul proiectului spune că specialiștii de la Direcția pentru Protecția Copilului vor acorda asistență socio-psiho-educativă, îngrijire și recuperare pentru copiii delicvenți. Serviciile rezidențiale se vor asigura pentru o perioadă determinată de maxim șase luni, cu posibilitatea prelungirii până la un an, în scopul derulării programelor de reinserție, consiliere psihosocială în vederea reintegrării sociale și familiale. 


Un alt proiect aflat pe ordinea de zi vizează înființarea unui Modul de Primire în Regim de Urgență pentru Victimele Violenței în Familie și aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al acestuia.


Conform proiectului, scopul noului modul este de a asigura protecție, găzduire, îngrijire și consiliere victimelor violenței în familie. În cadrul serviciului se va asigura gratuit, pe o perioadă determinată, asistență familială, medicală, hrană, cazare, consiliere psihologică și juridică, dar și sprijin în vederea adaptării la o viață activă a celor agresați în familii. 


De asemenea, în cadrul ședinței, consilierii județeni vor supune aprobării rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Muzeul de Artă Constanța și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și se va vota aprobarea organizării evenimentului "Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean – Ediția 2017". 


Și în domeniul transportului județean există două proiecte de hotărâri. Mai exact, aprobarea atribuirii licenței de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale operatorului de transport SC Gis Trans Rapid SRL și aprobarea atribuirii licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale operatorului de transport SC CDI Transport Intern și Internațional SRL.


Primul proiect face referire la traseul Constanța-Crucea-Horia-Hârșova-Ciobanu, iar al doilea proiect la traseele Constanța-Cernavodă și Medgidia-Cernavodă. 


Comentează știrea

Gigi
23 august 2017
Oho !!!

Si ,,putoarea'' Sabrina este contra violentei ? Sau , ea , doar da contre ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2875 secunde