Constanța, COD PORTOCALIU de vreme rea / Iată ce ne sfătuiesc polițiștii

135
Constanța, COD PORTOCALIU de vreme rea / Iată ce ne sfătuiesc polițiștii - img3134-1390727253.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii recomandă cetățenilor să evite deplasarea în zonele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile. 


În prezent, peste 7200 de polițiști acționează suplimentar față de dispozitivul curent pentru prevenirea evenimentelor rutiere și acordarea sprijinului necesar persoanelor aflate în dificultate din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.


În perioada următoare avertizările meteorologilor mențin atenționările de vreme nefavorabilă în cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, în sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură, au arătat oamenii legii.


De aceea, recomandările acestora sunt:


- Dați dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării la drum!


- Pentru a nu risca să rămâneți înzăpeziți, nu părăsiți localitățile de domiciliu, iar dacă sunteți surprinși în trafic întrerupeți călătoria și adăpostiți-vă în cea mai apropiată localitate.


- Dacă totuși nu puteți amâna călătoria din motive de maximă necesitate, informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum și despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. 


- Verificați farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz și instalația de încălzire. Verificați dacă dispozitivele de iluminare și semnalizare, ștergătoarele de parbriz și instalațiile de climatizare funcționează corespunzător. Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare.


- Asigurați-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență sau de deszăpezirii, apelând cu mult calm numărul de urgență: 112, precum și un încărcător/baterie de rezervă.


- În cazul interzicerii temporare a circulației pe unele sectoare de drum, respectați indicațiile agenților de circulație și a lucrătorilor de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale aflați în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenției echipajelor de deszăpezire și a autosalvărilor. 


- Atenție la oprirea/staționarea autovehiculului, folosiți motorul pentru încălzire în reprize, asigurați eliberarea tobei de eșapament precum și a ventilației, iar semnalizarea autovehiculului efectuați-o cu poziția sau lumina de la plafonieră. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde