Constanța. Două persoane, dintre care un cetățean străin, reținute pentru trafic de droguri de mare risc

246

Articole de la același autor

La datele de 21 și 22.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus, în două cauze penale,  reținerea a 2 inculpați ( unul dintre aceștia cetățean străin), sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc , respectiv trafic de droguri de mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.


Cu privire la primul inculpat, s-a reținut faptul că a deținut și comercializat cantități de drog de risc (canabis), pentru suma de 1.000 lei.


Din cercetările efectuate cu privire la cel de al doilea inculpat ( cetățean străin) a reieșit faptul că, în luna februarie 2024, prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, a introdus în țară cantitatea de aproximativ 14 grame cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant în ziua de 21.02.2024, în timp ce ridica pachetul conținând substanța interzisă.


În urma percheziției domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate 10 telefoane mobile, mai multe mijloace de stocare a datelor, precum și alte mijloace de probă.


A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a  inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.


Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Hunedoara, precum și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.951 secunde