CONSTANȚA LUI MAZĂRE / Scandaluri și infracțiuni, în Ghetoul din Tomis Nord

5278
19
CONSTANȚA LUI MAZĂRE / Scandaluri și infracțiuni, în Ghetoul din Tomis Nord - henrycoanda3-1347999021.jpg
Ansamblul de locuințe sociale "Henry Coandă" reprezintă un pericol pentru vecinii de peste drum, pentru că - spun ei - persoanele care locuiesc de câteva luni acolo fură, dau petreceri și fac scandaluri. Ei se plâng în continuu și fac reclamații la Poliție, însă Primăria neagă acest lucru.

Încă de la început, Ansamblul "Henry Coandă" a constituit pentru constănțenii din Tomis Nord o mare problemă. Locuitorii de la blocurile din zonă sunt din ce în ce mai nemulțumiți atât de noii vecini, pentru că fură și fac scandaluri, cât și de utilajele care ridică praful câțiva metri în aer.

Aici au loc, periodic, scandaluri și furturi. Polițiștii au fost sesizați de nenumărate ori de vecini, care se plâng că li se fură preșurile de la ușă, hainele de pe sârmă etc. Deși primarul Radu Mazăre susținea faptul că, dacă locuitorii nu respectă regulamentul și liniștea publică, ei vor fi evacuați, până în prezent nu s-a luat nicio măsură.

Pe de altă parte, viceprimarul Decebal Făgădău spune că "nu este nevoie de supravegherea polițiștilor și, pentru că nu s-a semnalat niciun fel de incident, nimeni nu a fost evacuat".

Vecinii vor să se mute din zonă

Însă constănțenii din zona cu pricina nu sunt de aceeași părere. O femeie - care din motive lesne de imaginat a dorit să-și păstreze anonimatul - se plânge de faptul că "stau noaptea până târziu, se îmbată, fac petreceri în continuu". "Până să vină ei, nu aveam nicio problemă. E inuman ce se întâm-plă. Avem copii mici și nu pot dormi din cauza lor", a adăugat constănțeanca.

În legătură cu zona în care au fost amplasate locuințele sociale, vecinii de peste drum sunt nemulțumiți de faptul că "nouă nu ne-a cerut nimeni voie să construiască aici". "Acum sunt câteva sute, dar când vor fi câteva mii, ce vom face? Va trebui să ne mutăm, însă apartamentele noastre nu vor mai valora nimic. Cine va mai cumpăra în această zonă?", reclamă constănțenii din zonă. 


Polițiștii vor efectua razii


Deoarece razia din Piața Griviței a înregistrat un real succes, oamenii legii vor acționa similar și în cazul acestor module. În acțiunea lor de acum câteva săptămâni, polițiștii au reușit să legitimeze peste 600 de persoane și pe o parte i-au invitat la sediul Poliției pentru a le atrage atenția asupra a ceea ce-i așteaptă dacă mai fac scandaluri sau dacă locuiesc fără forme legale. Într-o casă naționalizată, de exemplu, au fost găsite 31 de persoane, deși, legal, una singură avea mutație. Așadar, oamenii legii știu că nu doar în Piața Griviței sunt asemenea probleme și, de aceea, vor demara, în curând, acțiuni preventive și în zona campusului "Henry Coandă". 


Peninsula și CET,
 zone periculoase

În special cartierele mărginașe ale Constanței au fost mereu privite ca având un potențial ridicat de infracțiuni.

În Zona Peninsulară, în această vară, a fost o "explozie" a infrac-țiunilor de furt din mașini. Turiștii care îndrăzneau să plece doar câteva minute de la mașină și lăsau ceva la vedere, la întoarcere, aveau surpriza de a găsi vehiculul spart și toate bunurile lipsă.

O altă zonă problematică a Constanței, din punctul de vedere al "chefliilor", este CET. Pentru că sunt multe bodegi de unde oamenii își pot procura băutură ieftină, nu-i de mirare că se îmbată și fac scandal. 


Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Miruna
18 septembrie 2012
nu stiu ce anume nu va convine de tot scrieti articole,faceti reprotaje sau scrieti comentarii pe net;))

ati votat mazare,aveti mazare..eu in ce ma priveste ,nu am simt cu nimic vinovata deoarece nu l-am votat pe mazare iar parintii si bunicii mei nu mai locuiesc in CTA..Insa toti cei care se plang si s-au plans si vaicarit pe net ,pe strada ,intre prieteni sau aiurea dar nu au mers la vot sa voteze unul mai putin rau ca mazare sau sa isi convinga parintii,buncii ,unchii,matusile,sau strabunicii ,acesti batrani care voteaza ca naucii pe mazare..toti astia sunt vinovati si ne meritam soarta plina de mazare imputita si drogata si subordonatii lui care nu fac mai NIMIC.In schimb ne sfideaza total si ne vor jupui cu noi tarife uriase la apa si intretinere si noi biruri si taxe cat vor putea.

Sida lu` Eba
19 septembrie 2012
Mai e Dobiboci

Mirunica se aseamana cu pu....ica!!

George
19 septembrie 2012
Cartierul CET

Pai cum sa nu se faca marmelada bietii oameni cand au peste drum o armata de bodegi??? Si ca sa fie si mai si s-a proptit si o trecere de pietoni DIRECT in dreptul bodegilor...Cum i se nazare unuia se duce ia "una mica" opreste 20 de masini la dus si 30 la intors. Toata ziua "satelitii" traverseaza bulevardul spre si dinspre bodegi...

behehe
19 septembrie 2012
mai usor cu zona CET

Nu toata zona e asa. sunt cateva blocuri de nefamilisti mai retrase dela strasse... acolo e mai multa activitate noaptea. Dar asta nu afecteaza toata zona. Si chiar si acolo au inceput sa vina apropritari care au cumparat garsonierele si situatia incepe sa se schimbe in bine. (Asa cum s-a intiomplat si cu caminele de la Abator.) Mai terminati cu fixurile astea! Dupa cum vedeeti, zonele rau famate s-au schimbat. Acum sa spunem ca tot Tomis Nord e zona rea?

un constantean
19 septembrie 2012
BLESTEM

Nimeni nu construiește așa ceva în oraș. Băiatul ăsta ne urăște își bate joc de noi intenționat.

TRAIASCA MAZARE AVIARUL
19 septembrie 2012
VIATA LA BLOC

LA NIMIC NU MA GANDESC,STAU SI CHEFUIESC ! Munciti voi ca idiotii 12 ore pe zi sa va platiti intretinerea ,taxele si asistatii degeaba care au votat Mazare ,cel care incurajeaza nemunca si smecheria ieftina de doi lei,in loc sa creeze locuri de munca.Daca au fost incurajati sa nu faca nimic,normal ca fiind odihniti fac scandal si baute.Propun sa-i mutam pe toti pe malul lacului Siutghiol langa vilele lui Mazare (pardon ale lu' ma-sa,ca saracu' n-are nimic ....)

toader
19 septembrie 2012
sumar de pegra

Nu era de asteptat ca atunci cind aduni la un loc scursorile societatii sa formezi un focar de infractionalitate?Doar ca pe primarul lor (ca al oamenilor normali nu este) printre lacrimile de regret ca nu i-a adunat mai devreme la un loc ,putin il intereseaza de cetatenii urbei .Acestia trebuie sa plateasca taxe pentru ai sustine afacerile veroase lui si camarilei,pentru a plati intretinerea ,,homlesilor"impoprietariti de marinimia primarului saltimbanc.Constanta a devenit un oras in care respectarea legii este un eufemism,vezi carute cu orice pe orice strada ,camioane de mare tonaj care circula pe oriunde , constructii care imvadeaza spatiile verzi,etc.Incet incet petele cu zone rau famate ale orasului se maresc si tind sa se uneasca .Atunci urbea va corespunde cerintelor primarului -fara lege_ pacat ca nu va mai putea fi locuita de cetatenii civilizati.

un curios
19 septembrie 2012
Traznai

Mai știe cineva unde sunt palmierii pe care a dat o căruță de bani? Vrea și el să facă ceva interesant și nu știe ce atât îl duce capul. Cine votează cu ăsta?

petrica
19 septembrie 2012
dar si

dar si mizerie de la santier praf,noroi cand ploua,fum inecacios de la utilaje,nu am putut deschide ferestrele pe timp de vara si unde mai pui ca fac si gratar ori ei [socialii] ori muncitorii,oare nu exista garda de mediu? ba da dar este lucrarea circarului si nu se baga nimeni. apropos stiti ca noi cetatenii constantei le platim acestor neispraviti si apa si curent si chirii in cea mai mare parte?iar ei isi plimba ciini sau muierile singure se hirjonesc cu muncitorii poate mai fac niste putori ca doar le da pastaie nu l-ar mai muri multi inainte ,asta nu este primar este circar sa ii ia la vila lui[nu l-am votat]

am
19 septembrie 2012
mizerie

asa este: mizerie, sapaturi pe strazi doar acoperite cu pietre, dimineata la 7 fumul utilajelor te face sa regreti ca te-ai trezit, petrecerile muncitorilor pana vine politia sa-i linisteasca, politia care raspunde doar la 24jumatate la sezizari pentru scandaluri, petreceri cu lautari- politie care este la 2 pasi si nu stie nu aude nimic si multe altele .... dar totul este bine... o sa ne apere politia de infractorii mutati aici ....:)) este o gluma

Răspuns la: dar si
Adăugat de : petrica, 19 septembrie 2012
dar si mizerie de la santier praf,noroi cand ploua,fum inecacios de la utilaje,nu am putut deschide ferestrele pe timp de vara si unde mai pui ca fac...
19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Septembrie 2012
Stire din Monden : Tatăl Floarei Leonida,  cu ochii în lacrimi
Pagina a fost generata in 0.356 secunde