Constanța, printre județele cu cele mai multe mașini noi în trafic

187
Constanța, printre județele cu cele mai multe mașini noi în trafic - masininoi-1386614043.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii români din cadrul IGPR au analizat principalele cauze de producere a accidentelor rutiere, dar și cum a crescut, de-a lungul timpului, numărul șoferilor din România și a mașinilor. 


Astfel, aflăm că județul nostru este fruntaș la numărul de mașini noi existente în parcul auto. Conform situațiilor furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, județele cu cele mai mari ponderi de vehicule foarte vechi (cu vechime de peste 15 ani) sunt Caraș Severin Arad, Suceava, Mehedinți, Bistrița Năsăud, Botoșani, Satu Mare, Mureș, Covasna și Sălaj. La polul opus se plasează Bucureștiul și județele Ilfov, Constanța, Argeș, Brașov, Brăila, Tulcea, Galați, Iași și Prahova, în care procentul vehiculelor noi este mai ridicat comparativ cu celelalte județe. 


De asemenea, legat de numărul mare de mașini existente într-un județ, Constanța se află pe un loc fruntaș, alături de București, Brașov, Cluj, Arad și Sibiu. 


Principalele cauze ale accidentelor 


Potrivit IGPR, în ultimii ani (2011, 2012), numărul accidentelor grave se situează cu aproximație la nivelul numărului de accidente grave înregistrat în anul 1994, iar acest lucru are loc în situația în care parcul de vehicule aproape s-a dublat, de la 3,1 milioane în 1994, la 5,7 milioane de vehicule, în 2012. 


Conform datelor înregistrate în Evidența Accidentelor de Circulație, principala cauză a accidentelor grave produse în țara noastră în ultimii cinci ani o reprezintă indisciplina pietonală, fie că vorbim despre traversarea neregulamentară, de deplasarea pietonilor pe carosabil sau de imprudența ori nesupra-vegherea minorilor. 


În ordinea frecvenței de apariție, cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere grave este viteza, atât cea neregulamentară, cât și viteza neadaptată la condițiile de drum. Neacordarea priorității pietonilor reprezintă o a treia cauză de producere a accidentelor grave și cumulează aproximativ 9% dintre acestea. Polițiștii constănțeni spun că, și în județul nostru, cele trei cauze se păstrează, fiind generatoare de accidente rutiere grave. 


Cele mai multe accidente rutiere s-au produs în mediul urban, în timp ce accidentele rutiere grave care au avut loc pe drumurile publice din afara localităților au provocat cel mai mare număr de morți. În săptămâna standard a anului 2012, cele mai periculoase zile în producerea accidentelor rutiere grave sunt duminică, vineri și luni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 26 Noiembrie 2013
Stire din Diverse : Dacia Lodgy, în echipare off-road
Pagina a fost generata in 0.4207 secunde