Ce faci dacă ți-a luat mașina foc în mers
Articole de la același autor
PROSTITUȚIA în CONSTANȚA / Unde "lucrează" și cine le mai deranjează de la "muncă" pe prostituate
27 Noiembrie 2013
Cum te prind polițiștii cu radarul din mers
14 Octombrie 2013
Certurile și bătăile în familie, otravă pentru copii. Cum suferă cei mici de pe urma părinților
01 Noiembrie 2013
Șef din Poliția Constanța, anchetat de DNA pentru dare de mită
04 Noiembrie 2013
IMAGINI ȘOCANTE! ACCIDENT RUTIER GRAV ÎN CONSTANȚA. A intrat cu mașina în semafor, care a căzut peste o tânără aflată pe trotuar
17 Octombrie 2013
Deși este obligatoriu ca mașinile să fie echipate cu extinctor auto, mulți dintre șoferi nu văd utilitatea acestui obiect, considerându-l nefolositor. Din nefericire, însă, se poate întâmpla ca, din cauza unor scurtcircuite sau a unei defecțiuni tehnice, să vă treziți cu mașina în flăcări, iar atunci trebuie să știți cum să reacționați pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.
Accidente de incendiere ale mașinii se pot întâmpla oricând, oricui, indiferent de cât de nou sau performant este autovehiculul. De aceea, este bine să știți cum vă puteți proteja, mai ales că în județul Constanța au existat, de-a lungul timpului, cazuri în care mai multe persoane au murit carbonizate, în chinuri groaznice, pentru că nu au putut sau nu au știut să reacționeze prompt.
Unde apare focul
Specialiștii spun că majoritatea cauzelor de incendiu la un autovehicul sunt fie un scurtcircuit, o izolație proastă la o instalație electrică, fie scurgerile de carburant. De cele mai multe ori, însă, șoferul își dă seama că are o scurgere de carburant. Ori găsește balta sub mașină, ori miroase, ori se trezește cu un consum crescut peste noapte. Multe incendii încep de la mocheta și plasticul bordului. Cablul face scurtcircuit, se încălzește extrem de tare, iar fibrele fine ale mochetei se aprind. De asemenea, în cazul instalațiilor electrice din bord, din cauza căldurii excesive, va lua foc izolația, banda izolatoare, dar și adezivul care, mai departe, se răspândește la plasticele mici. Astfel, puteți ajunge în doar câteva minute să vă treziți într-o mașină plină de flăcări, chiar în timp ce conduceți. De cele mai multe ori, focul apare în partea din față a mașinii, pentru că este și singura parte în care există instalații electrice.
Foc la bord…ce facem?
Specialiștii afirmă că, dacă vă aflați în mers, în primele momente nu veți vedea focul, însă veți simți un miros de ars, de încins. În acele momente, trebuie neapărat să opriți mașina, să scoateți cheia din contact și să luați imediat extinctorul din dotare. Odată ce ați identificat sursa flăcărilor, trebuie să pulverizați conținutul extinctorului la baza incendiului. În cazul în care focul este prea puternic și nu reușiți să îl controlați, trebuie să sunați la 112 și să vă îndepărtați de mașină pentru că, în funcție de locul izbucnirii incendiului, există posibilitatea de explozie a rezervorului.
Când poate exploda mașina
Dacă focul este localizat în partea din față, este imposibil să explodeze, pentru că acesta va fi întreținut de tot ce înseamnă plastic, cauciuc, furtun și nu se va extinde, până la urmă stingându-se de la sine. De aceea este foarte important să scoateți cheia din contact, pentru că în momentul în care faceți asta, benzina nu mai vine spre motor. Pe de altă parte, dacă focul este localizat în zona rezervorului, există posibilitatea ca acesta să explodeze.
Articole pe aceeași temă
Marţi, 10 Decembrie 2013
Marţi, 10 Decembrie 2013
Miercuri, 04 Decembrie 2013
Luni, 02 Decembrie 2013
Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Joi, 05 Decembrie 2013
Luni, 02 Decembrie 2013
Joi, 28 Noiembrie 2013
Marţi, 26 Noiembrie 2013
Marţi, 26 Noiembrie 2013