Constănțeni căutați pentru o înșelăciune de proporții, găsiți de Poliția Constanța

396
Constănțeni căutați pentru o înșelăciune de proporții, găsiți de Poliția Constanța - arest13238652851343122032-1362575505.jpg
Doi constănțeni dați în urmărire națională după ce au fost condamnați la închisoare pentru înșelăciune au fost găsiți și băgați după gratii. Nelu Iuruc, de 42 de ani, și cumnatul acestuia, Dumitru Alexe, de 44 de ani, sunt de ani buni în atenția oamenilor legii. Ultimul dosar, în care au ajuns amândoi în fața instanței de judecată - în urmă cu aproape un deceniu! - viza o rambursare ilegală de TVA, iar cei doi au fost acuzați de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. 


Potrivit anchetatorilor, Nelu Iuruc, în calitate de administrator al SC Stenel Trade Constanța, a cerut și obținut în mod ilegal de la Administrația Financiară, restituirea TVA-ului în valoare de 14,2 miliarde de lei vechi, pentru o construcție în care se afla sediul firmei. Ulterior, s-a dovedit că firma nu putea să solicite restituirea TVA-ului, căci în momentul depunerii cererii, construcția era deja finalizată. Totodată, arătau la vremea respectivă anchetatorii, Dumitru Alexe, administrator al SC Elamih Star SRL a întocmit în fals documente din care reieșea efectuarea de lucrări de construcție la imobilul respectiv, contribuind la obținerea taxei pe valoare adăugată. 


Nelu Iuruc a fost condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, iar Dumitru Alexe, la zece ani de închisoare cu executare, dar amândoi s-au sustras pedepselor. Astfel că în noiembrie 2012 au fost dați în urmărire națională. Potrivit oamenilor legii, pentru a scăpa de executarea închisorii, cei doi au și fugit de acasă, dar din când în când reveneau în Constanța. La fel s-a întâmplat și săptămâna aceasta, susțin polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, când au fost găsiți și reținuți. 
Cei doi se află în prezent în Arestul Poliției Constanța, urmând să fie transferați la penitenciar. 


Reamintim că Nelu Iuruc a fost anchetat și judecat și pentru furt de motorină, fiind acuzat că, în anii 2000, ar fi furat combustibil din conducta Petrotrans, ce trecea pe lângă sediul firmei lui. Combustibilul era încărcat direct în cisterne, mascate de ochii curioșilor cu navete de bere, iar apoi erau depozitate prin diverse locații din județ și distribuit spre vânzare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.773 secunde