Consumul de alcool, interzis cu desăvârșire la volan?

223
Consumul de alcool, interzis cu desăvârșire la volan? - bere-1392046087.jpg

Articole de la același autor

Senatorii din Comisiile juridică, pentru administrație publică și pentru apărare din Senat vor decide, astăzi, dacă prin noul Cod Rutier va fi interzis cu desăvârșire consumul de alcool înainte de urcarea la volan, după ce, în ședința de ieri, acestui amendament i-a lipsit un singur vot pentru adoptare. 
Proiectul de lege pentru modificarea Ordonanței de urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru care cele trei comisii senatoriale urmează să redacteze un raport, prevede interdicția conducerii unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat sau 0,2 g/l alcool pur în sânge ori a substanțelor, produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora. 
Guvernul, care este inițiatorul proiectului, a explicat că această completare a Codului Rutier în vigoare este necesară deoarece reglementările actuale nu prevăd în mod distinct și imperativ această interdicție, ea fiind dedusă din existența unei norme de sancționare cu caracter penal sau contravențional, după caz. Executivul a mai propus, prin proiect, reducerea pragului nivelului alcoolemiei de la care fapta este considerată infracțiune de la 0,8 g/l alcool pur în sânge în prezent, la 0,5 g/l alcool pur în sânge. La dezbaterile din comisii, senatorul PSD Șerban Nicolae, a propus interzicerea cu desăvârșire a consumului de alcool, amendament susținut și de președintele Comisiei pentru administrație, Darius Vâlcov. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 10 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Ucigași cu sânge în... alcool!
Miercuri, 22 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : S-a răsturnat cu mașina de băut ce era
Pagina a fost generata in 0.6115 secunde