Ucigași cu sânge în... alcool!

574
Ucigași cu sânge în... alcool! - fonducigasialcool-1391960651.jpg

Articole de la același autor

Consumă alcool și urcă apoi la volan. Din cauza lor, sunt distruse vieți omenești. Nu le pasă nici de soarta lor, nici de soarta altora. E suficient ca Poliția să facă o razie de câteva ore, că șoferii prinși beți la volan apar imediat. Se pare că nimic nu-i sperie. Nici Poliția, nici amenzile, nici dosarele penale. 


Polițiștii de la Serviciul Poliției Rutiere Constanța au organizat, de la începutul anului, mai multe razii pe drumurile din județ, pentru depistarea șoferilor care încalcă legislația și reprezintă un risc major pentru producerea de accidente. Cum era de așteptat, "captura" rutieriștilor a fost considerabilă, fiind depistați, într-o lună de zile, nu mai puțin de 18 șoferi care au consumat un păhărel înainte de a se sui la volan. Altfel spus, aproape în fiecare zi câte un șofer băut circulă pe străzile din județul Constanța. 
Cert este că din vina acestor șoferi iresponsabili, de la începutul anului, nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața în cinci accidente rutiere. 
"De la începutul anului, au fost înregistrate cinci accidente rutiere din cauza consumului de băuturi alcoolice, soldate cu șapte persoane decedate, două rănite grav și alte opt rănite ușor", a precizat Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 


Accidente mortale din cauza băuturii 
Pe 20 ianuarie, un accident rutier revoltă-tor s-a soldat cu șase morți, din cauza șoferului inconștient care s-a urcat beat la volan. Un bărbat care conducea un autoturism de teren a căzut cu mașina direct în Canalul Dunăre - Marea Neagră, după ce ar fi derapat câțiva zeci de metri. În urma necropsiei, polițiștii rutieri au descoperit faptul că șoferul avea o alcoolemie record - 1,65 mg/l alcool pur în sânge și 2,20 mg/l alcool pur în urină. 


Unul din trei șoferi s-a urcat la volan beat 
Potrivit unui studiu, unul din trei români recunoaște că s-a urcat cel puțin o dată băut la volan. Astfel, 30% dintre bărbații români, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, au admis că au condus, cel puțin o dată, sub influența băuturilor alcoolice. Tinerii spun că acest lucru se întâmplă, în special, noaptea, după ce pleacă din cluburi. Singura lor teamă era aceea de a nu li se suspenda permisul, sau să nu facă accident cu o mașină condusă de un alt șofer băut. 


 
Polițiștii rutieriști au anunțat că astfel de acțiuni vor mai fi organizate, mai des, în perioada următoare, pentru depistarea șoferilor care consumă băuturi alcoolice sau stupefiante și urcă apoi la volan, dar și a celor care nu respectă regulile de echipare pentru traficul în condiții de iarnă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Actual : Teribil ACCIDENT RUTIER / 18 OAMENI AU MURIT
Pagina a fost generata in 0.7528 secunde