Șoferii începători sunt rugați să nu conducă noaptea

154
Șoferii începători sunt rugați să nu conducă noaptea - soferiiincepatori-1391959474.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri constănțeni vin în atenția șoferilor cu o serie de sfaturi utile. 
Oamenii legii îi sfătuiesc pe șoferi "să adapteze permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei), să circule cu o viteză care să nu depășească 30km/h în localități și 50km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu gheață, polei, mâzgă sau zăpadă bătătorită. Să folosească corespunzător atât sistemul de iluminare, semnalizare, cât și cel de climatizare și dezaburire. Să păstreze în mers o distanță suficientă pentru a preveni producerea unei coliziuni atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile. Să nu bruscheze comenzile și să folosească cu preponderență frâna de motor. În zilele cu ploi, lapoviță sau ninsoare să acționeze din timp ștergătoarele de parbriz", au precizat rutieriștii. 
Nu în ultimul rând, conducătorii auto începători sunt rugați să evite pe cât posibil conducerea autovehiculelor în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7454 secunde