CONTROL de la IGSU la ISU Dobrogea

210
CONTROL de la IGSU la ISU Dobrogea - 6februarieconstanteniratacitianc-1391681331.jpg

Articole de la același autor

O echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență va veni la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea", pentru a verifica punctual modul în care au fost puse în aplicare procedurile comune de intervenție, pentru salvarea celor doi bărbați care s-au rătăcit, ieri dimineață, pe câmp, între Corbu și Săcele. 
Totodată, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au precizat, aseară: "Pentru evitarea oricăror disfuncții privind comunicarea operativă dintre instituțiile cu atribuții legale în gestionarea situațiilor de urgență, odată cu înființarea Departamentului pentru Situații de Urgență, procedurile de cooperare dintre structurile MAI și alte autorități sau instituții din afara MAI sunt în curs de reanalizare, simplificare și clarificare". 


Cât privește modul cum a decurs misiunea de salvare a celor doi bărbați, ISU Dobrograe a transmis un raport către MAI, la solicitarea secretarului de stat Raed Arafat. 


Iată ce se precizează în raport:
Ora 9,03 - primul apel la 112 a fost primit în dispeceratul ISU Constanța. "De la acel moment, dispecerul ISU Constanța a solicitat sprijin de la autorități locale din zonă și repere de la alți operatori economici, care să ajute la localizarea exactă a celor două persoane – existența vreunor stâlpi de înaltă tensiune, a unor canale de irigații etc. Totodată, în zonă este trimis un prim utilaj pentru căutarea celor două persoane", se menționează în comunicatul MAI. 


Ora 9,19 - dispecerul ISU Dobrogea a luat legătura cu cele două persoane, acestea fiind îndrumate spre cel mai apropiat reper - un stâlp de înaltă tensiune aflat în zonă. 


Ora 9,21 - dispecerul ISU Constanța contactează TRANSELECTRICA pentru a afla amplasare celui mai apropiat stâlpului de cei doi bărbați.
Ora 9,29 - dispecerul ISU Dobrogea accesează aria de căutare pusă la dispoziție de către Serviciului de Telecomunicații Speciale încă de la momentul primului apel - de aproximativ 6,508 hectare - solicitând STS restrângerea acesteia, fapt ce nu a fost posibil.


Ora 9,35 - ISU Constanța obține informația exactă privind poziționarea cu date GPS a stâlpului de înaltă tensiune lângă care se aflau cele două persoane, punct aflat în interiorul ariei de căutare pusă la dispoziție de către STS. 


Ora 9,45 - începând cu ora 9,45, pe lângă utilajul trimis inițial în teren, sunt alertate formațiunile de pompieri, jandarmi, polițiști și personal medical al Serviciului de Ambulanță. Misiunea de căutare a presupus inclusiv deplasarea pe jos, pe câmp, prin zăpadă, pe o distanță de aproximativ 6,5 kilometri. 
Ora 12,15 - cele două persoane au fost găsite într-o situație medicală bună, fiind preluate de echipajele medicale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5422 secunde