Controlul medical la reînnoirea permisului auto îi sperie pe constănțeni

2451
1

Articole de la același autor

Începând din ianuarie 2013, toate statele Uniunii Europene vor avea același model de permis auto. Drept pentru care, și permisul de conducere folosit de români va suferi modificări. 


Schimbările anunțate i-au speriat pe constănțeni. În zilele dinaintea sărbătorilor de iarnă, Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Constanța a fost luat cu asalt de șoferi care au depus cereri să-și schimbe permisul auto, înainte de începutul noului an.

"Potrivit legislației, actele eliberate până pe 19 ianuarie 2013, când va intra în vigoare noul permis auto, vor rămâne valabile până la data expirării. Așa că avem foarte multe cereri de la cetățeni care doresc să-și schimbe permisele acum, doar pentru că vor să evite realizarea unei fișe medicale. Căci, printre noutățile introduse de legislație se stipulează obligativitatea efectuării unui control medical la reînnoirea permisului auto. Sunt oameni cărora le expiră permisul auto în 2014, dar vin acum să-l reînnoiască, sub diverse motive, pentru că îi sperie vizita medicală", a declarat pentru "Cuget Liber" comisarul șef Romeo Tecău, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto.

În ce constau modificările aduse de permisul auto european?

Potrivit comisarului șef Romeo Tecău, principala modificare este de conținut.

"Forma rămâne neschimbată, dar se adaugă niște elemente și va diferi perioada de valabilitate. Astfel, cele pentru șoferii profe-sioniști vor avea o valabilitate de cinci ani (este vorba de permisele eliberate pentru categoriile C, CE, C1E, C1, D, DE, D1 și D1E). Res-tul, pentru turisme și pentru mopede, vor avea o valabilitate de zece ani. Concret, este vorba de categoriile AM A1, B, B1 și BE", a precizat șeful serviciului. Odată cu preschimbarea permisului, șoferii vor efectua și un control medical.

Noul permis va avea următoarele rubrici: numele, prenumele, data și locul nașterii, data emiterii și expirării, autoritatea emitentă, codul numeric personal, numărul permisului, fotografia și semnătura titularului, categoria pe care acesta are dreptul să conducă, cuvintele "Model al UE" și "Permis de conducere", în litere roz, pe fundal, în toate limbile oficiale ale Uniunii. Pe verso vor exista rubrici pentru: categoriile de vehicule pe care titularul are dreptul să conducă și data obținerii fiecăreia, un cod de bare cu ajutorul căruia să fie verificat titularul, cât și pentru problemele medicale pe care șoferul le-ar putea avea - fiecare problemă medicală va avea un cod.

De asemenea, actul va conține un suport inert UV, un model de fundal rezistent la contrafacere prin scanare, tipărire sau copiere, iar în zona fotografiei, modelul de fundal se va suprapune cu poza, pe margini, pentru a îngreuna contrafacerea.


Comentează știrea

dude
27 decembrie 2012
kkt

asta se intampla numai in tara asta de tot cacatul

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Care sunt bolile incompatibile cu șofatul
Pagina a fost generata in 1.0017 secunde