Corveta națională a Turciei, TCG BÜYÜKADA, a sosit în Portul Constanța

984
Corveta națională a Turciei, TCG BÜYÜKADA, a sosit în Portul Constanța - corveta1-1556205891.jpg

Articole de la același autor

Corveta națională a Turciei, TCG BÜYÜKADA (F-511),

a sosit, miercuri, 24 aprilie, în Portul Constanța, în contextul unei vizite regionale de prezentare și va fi ancorată până la data de 27 aprilie. Nava militară va fi deschisă vizitatorilor, vineri, 26 aprilie,

între orele 14.00-17.00.

La recepția de bun-venit organizată pe navă au fost prezenți Ambasadorul Turciei la București, E.S. Fusun Aramaz, Consulul General al Turciei la Constanța Sulhi Turan, precum și reprezentanți ai autorităților locale, ai forțelor navale române și ai comunităților turcă și tătară din România.

În scopul prezentării capabilităților navei și pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale, militarii turci vor organiza un Sea Training alături de forțele navale române.

Corveta multirol TCG BÜYÜKADA (F-512) face parte din categoria corvetelor de clasă ADA din marina turcă. Acestea sunt dezvoltate integral în Turcia, ca parte a proiectului național de înzestrare MILGEM. Corvetele sunt dotate cu tehnologii stealth și pot efectua operațiuni de căutare, salvare, patrulare, observare și război anti-submarin.

TCG BÜYÜKADA poartă numele insulei Büyükada, care face parte din arhipelagul Insulelor Prinților din Marea Marmara, la sud-est de Istanbul.

Proiectată, dezvoltată și construită pe șantierul naval Tuzla (Istanbul), corveta TCG BÜYÜKADA a fost construită la începutul lui 2008. Corveta multirol include sisteme de armament cu performanțe distinctive, cum ar fi radarul de căutare aeriană ASELSAN. TCG BÜYÜKADA a fost finalizată în 2011 și, după numeroase probe maritime, a fost lansată oficial pe 27 septembrie 2013.

v v v

Prin proiectul de înzestrare națională MILGEM, Turcia își propune să construiască nave război utilizând cât mai multe resurse locale și să își îmbunătățească performanța și capacitatea navală militară națională. Obiectivele clasei ADA sunt de a spori capacitățile de luptă submarină și de a satisface cerințele operaționale ale marinei turce.

Primele două corvete au fost construite la Comandamentul Șantierului Naval din Istanbul, iar restul navelor proiectate vor fi construite la șantiere navale private turcești. Compania STM a fost desemnată de Subsecretariatul pentru Industria de Apărare (SSM) a Turciei să demareze procedura de pregătire și achiziție pentru dezvoltarea acestui proiect.

Peste 50 de companii turce, inclusiv cele mai mari companii din industria turcă de apărare, cum ar fi STM, Aselsan și Havelsan, joacă un rol semnificativ în proiectul MILGEM, având o experiență de neegalat în designul și construcția navelor de război.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2999 secunde