Costinești, stațiunea în care s-au înregistrat, vara aceasta, cele mai multe victime

220

Articole de la același autor

În premieră, începând cu data de 12 iunie, în zonele litoralului unde au fost înregistrate, în ultimii cinci ani, cele mai multe situații de urgență, au fost amplasate corturi de prim-ajutor. Acestea au fost instalate pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Mamaia, Eforie, Costinești, Jupiter și, ulterior, Techirghiol, fiind deservite, în fiecare zi, de către doi paramedici. 


De la operaționalizarea acestor puncte de prim-ajutor ale pompierilor SMURD, au fost desfășurate 1.543 de misiuni. 


Cele mai multe cazuri au fost înregis-trate în stațiunea Costinești, unde au fost asistate medical 657 de persoane, urmată de Eforie - 321 persoane, Jupiter - 257 persoane, Mamaia - 203 persoane și Techirghiol - 105 persoane. Corturile au fost dotate cu toate echipamentele necesare pentru acordarea prim-ajutorului medical calificat, precum și cu aer condiționat. 


Lângă corturi au staționat șenilate, necesare transportării victimelor într-un timp cât mai scurt la corturile de prim-ajutor. Salvatorii au folosit șenilatele pentru 142 de misiuni în care se impunea transportul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării către unitățile spitalicești. 


Peste 1.500 de persoane aflate în dificultate au fost asistate, în acest sezon estival, de către pompierii SMURD dislocați pe plajele de pe litoralul românesc. Pe durata sezonului, au fost angrenate 29 de autospeciale de stingere, pregătite să intervină la incendii sau alte situații de urgență în orice punct din județul Constanța, iar în porturile Tomis, Mangalia, Costinești și Eforie, precum și pe lacurile din stațiuni, au fost operaționalizate cinci ambarcațiuni IGSU, încadrate de scafandri din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din țară și conduse de personal al Gărzii de Coastă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4319 secunde