Restaurante închise pe litoral. Carne, ouă și lactate alterate, confiscate și incinerate de inspectorii sanitari

321
Restaurante închise pe litoral. Carne, ouă și lactate alterate, confiscate și incinerate de inspectorii sanitari - alimentealzterateprotectiaconsum-1473258413.jpg

Articole de la același autor

Sezonul estival nu s-a încheiat, ba mai mult, autoritățile spun că turiștii continuă să vină în continuare la malul mării, în număr foarte mare. În ce privește condițiile de pe litoral, se pare că agenții economici nu prea sunt interesați de contoalele desfășurate de inspectorii sanitar-veterinari și nici de sancțiunile usturătoare pe care aceștia le aplică, pentru duiumul de abateri pe care le descoperă.

Astfel, inspectorii sanitar-veterinari au fost nevoiți să oprească activitatea mai multor unități de alimentație, din cauză că au găsit, printre nereguli, mii de kilograme de alimente alterate, depozitate în condiții nepotrivite, care urmau să ajungă în farfuriile turiștilor. Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA), în perioada 29 august - 02 septembrie, s-au materializat prin verificări la 129 obiective: 25 restaurante, o pizzerie, 4 unități de tip fast-food, un bar, o cantină, 5 super/hipermarket-uri, 5 magazine alimentare, 15 laboratoare cofetărie/patiserie, 8 depozite alimentare, 2 unități procesare lapte, 2 unități de tăiere, 5 carmangerii, un centru ambalare ouă, o unitate produse proaspete din pescuit, o stupină, 10 exploatații profesionale, 20 centre colectare animale vii, 4 unități fabricare pâine și specialități, o unitate comercializare produse congelate, 2 depozite semințe consum, 9 depozite de destinație, 5 unități de morărit, o unitate fabricare apă de masă carbogazoasă. În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, nerespectarea condițiilor de biosecuritate.

Amenzi și sistarea activității pentru cinci unități

Pentru abaterile de la legislația sanitar - veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate un număr de 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei.

"Au fost emise cinci ordonanțe de interzicere a activității la un restaurant și patru centre colectare animale vii. Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne - 6126 kg, lapte și produse lactate - 1444 kg, pește și produse din pește - 1596 kg, ouă - 48 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.291 lei. Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a declarat dr. Geronimo Bră-nescu, director executiv DSVSA.

Specialiștii îi sfătuiesc pe turiști să consume produse alimentare doar din unitățile autorizate, pentru a evita evenimentele neplăcute, precum îmbolnăvirile grave.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde