Tarife mai mici, turiști mai mulți, la sfârșit de sezon, pe litoral

296
Tarife mai mici, turiști mai mulți, la sfârșit de sezon,  pe litoral - turisti-1472392156.jpg

Articole de la același autor

Pentru prima oară după anul 2000, ultimul week-end din august, când în anii trecuți fluxul de turiști pe litoral începea să scadă simțitor, a fost la fel de aglomerat ca în vârf de sezon. Peste 170.000 de turiști au petrecut sfârșitul de săptămână, la mare, recordul venind pe fondul scăderii cu 30 la sută a tarifelor, a vremii frumoase, dar și a cererii crescute în acest an pentru vacanțele pe litoralul românesc.

Din datele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, cea mai mare aglomerație este încă în Mamaia și Eforie. "Hotelurile din Mamaia și Eforie Nord sunt pline aproape 100 la sută și, cel mai îmbucurător, este că peste 90 la sută sunt turiști de sejur, care stau la mare o săptămână. În anii trecuți, la sfârșitul lui august erau foarte mulți turiști de week-end", a declarat Nicolae Bucovală, prim-vicepreședintele FPTR.

Hotelierii de pe litoral au scăzut tarifele, începând cu 20 august, cu până la 30 la sută față de cele din plin sezon. În sudul litoralului, turiștii se pot caza la un hotel de două stele la prețuri cuprinse între 70 și 90 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, iar la un hotel de patru stele vor achita pentru o noapte între 140 și 170 de lei pe zi, cu mic dejun inclus. Pentru zona de nord, tarifele la un hotel de două stele variază între 100 și 120 lei de persoană pe zi, cu mic dejun inclus, iar, la patru stele, prețurile sunt între 200 și 220 de lei de persoana pe zi, cu mic dejun inclus.

Deși nu au tras încă linie, hotelierii spun că este cel mai bun sezon estival din ultimii 15 ani și au speranțe că și în luna septembrie litoralul va fi plin cu turiști, bineînțeles, cu condiția ca vremea să fie frumoasă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3548 secunde