Jumătate din persoanele salvate de la înec ignoră avertismentele salvamarilor

214
1
Jumătate din persoanele salvate de la înec ignoră avertismentele salvamarilor - jumatate-1471969218.jpg
Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România a transmis publicității o sinteză a intervențiilor personalului specializat pe plajele din Constanța și stațiunea Mamaia, din perioada 15-21 august 2016. Cele mai multe măsuri pentru acordarea primului ajutor pe plaje a fost pentru persoanele care au suferit plăgi sau hemoragii, 24 de intervenții, dar și pentru măsurarea tensiunii arteriale, 39 de intervenții.

Salvamarii au mai intervenit în mare pentru 51 de persoane aflate în dificultate. Aproape jumătate dintre aceste persoane s-au aventurat în mare, deși steagul galben era arborat. Totodată, salvamarii au oferit asistență pentru căutarea a 67 de persoane pierdute.

În urmă cu două zile, un turist care nu i-a ascultat pe salvamari și a refuzat să iasă din mare a fost adus cu forța la țărm, apoi încătușat și amendat de polițiști. Bărbatul s-a aventurat în largul mării, deși erau valuri uriașe, iar salvamarii din Mangalia arboraseră steagul roșu.

Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România recomandă persoanelor care vor să intre în mare să țină cont de semnificația steagurilor arborate. Mai exact, steagul galben este arborat atunci când scăldatul este recomandat doar celor experimentați, în timp ce steagul roșu interzice total scăldatul.

Comentează știrea

banicioiu
24 august 2016
avertismente de la salvamari

Oricum acesti oameni ii baga pe toti in aceeasi oala, batrani si tineri, ologi si intregi la trup cand se apuca sa intoarca pe cei ce inoata mai inspre larg (la 2 metri adancime, muuult). Dar fac parte din cultura sigurantei cu orice pret, care favorizeaza un stat cat mai puternic si oprimant.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.399 secunde