COVID-19 / Nelu Tătaru: România nu a depășit încă vârful curbei infectărilor

274
COVID-19 / Nelu Tătaru: România nu a depășit încă vârful curbei infectărilor - dd-1586883291.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți că România nu a depășit încă vârful curbei infectărilor cu COVID-19, rămânând de analizat dacă din 4 mai poate fi reluată activitatea în diverse domenii, potrivit Agerpres. "Încă nu am terminat urcușul pe acea curbă. (...) Încă se fac evaluări pentru acestea (măsurile din ordonanță - n.r.). În general sunt restricțiile pe care le știam, urmând ca, în funcție de evoluția din fiecare localitate în parte, să se ia și alte decizii, nu neapărat astăzi", a afirmat ministrul la B1 TV.

El a arătat că doar în funcție de evoluția pandemiei în România se poate pronunța cu privire la reluarea în unele domenii. "Nu ne putem pronunța. Deocamdată, avem activități limitate care se fac în foarte multe societăți. Rămâne să vedem dacă data de 4 mai este cea care ne duce la capacitatea maximă, inclusiv pentru Dacia", a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că, în urma vizitelor efectuate în mai multe județe, a constatat că în acest moment nu lipsesc echipamente. "În acest moment, pun și voi pune în continuare accent pe acea precauție. Dacă acum trei săptămâni vorbeam de o lipsă accentuată de materiale, de medicamente, de echipamente de protecție, tot ce am văzut ieri - că a fost Galați, că a fost Focșani - am vazut echipamente. În management am văzut o accentuare a colaborării cu personalul medical. Am văzut personal medical care nu mai avea acea frică, frica era înlocuită de precauție, am văzut uneori și un zâmbet la personalul medical. Este un moment pe care trebuie să-l gestionăm cu foarte mare încredere, dar cu foarte multă precauție", a explicat Tătaru.

Ministrul Sănătății consideră că atacurile politice nu-și au rostul în contextul crizei și că se impunea declararea stării de situație de urgență. "Uitați-vă și la rezultatele vizavi de celelalte țări! Politicul nu-și are locul. Încă mai avem de tras și cred că ar trebui ceva constructiv", a adăugat Tătaru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6748 secunde