Criminal căutat de un an de zile de polițiștii constănțeni

392
Criminal căutat de un an de zile de polițiștii constănțeni - fondcrimanerezolvata-1358789317.jpg

Articole de la același autor

Conflictele familiale și alcoolul au fost, și în 2012, principalele cauze care au dus la comiterea de crime. Gheorghe Anton Stroe, de 64 de ani, fost angajat al Ministerului de Administrație și Interne, a băut bere împreună cu un vecin cu câteva ore înainte de a-și împușca soția în cap, în noaptea de 28 spre 29 martie 2012. După câteva luni, într-o locuință din cartierul Viile Noi, Eugen Geană își ucidea soția, cu mai multe lovituri de cuțit, după un scandal monstru petrecut în familie. 

Cea mai celebră crimă din Constanța, din 2012, rămâne însă, cazul Lara Șaban. Cadavrul tinerei, întoarsă din Turcia, a fost găsit înfășurat în mai mulți saci din plastic, la marginea lizierei de lângă Lumina, iar principalii suspecți - de altfel, în prezent judecați de magistrații Tribunalului Constanța - sunt fratele ei, Gilberto Ghiunal Șaban și un amic al acestuia, George Davidescu. Și în acest caz, susțin anchetatorii, crima s-a petrecut pe fondul unor conflicte familiale și a banilor. "Acesta a fost cel mai complex caz de anul trecut, care ne-a ocupat cel mai mult timp, s-a lucrat aproape patru luni", ne-a declarat comisarul șef Gheorghe Lupșă, șeful Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

După luni de cercetări, analizat probe și audiat martori, crimele menționate mai sus au fost soluționate, iar suspecții trimiși în fața instanței de judecată. Nu s-a întâmplat, însă, astfel în toate cazurile. Și la ora actuală, polițiștii mai caută autorul unei crime petrecute la începutul lui ianuarie 2012.

Criminal în libertate

Pe 2 ianuarie 2012, polițiștii erau sesizați că într-o baracă de la marginea localității Eforie este un bărbat bătut crunt. Marian Neacșu era cunoscut în localitate ca fiind un împătimit consumator al băuturilor alcoolice și ca făcând parte din rândul oamenilor străzii. În a doua zi a anului trecut, câțiva amici l-au găsit, în baraca unde se aciuase, într-o baltă de sânge, cu multiple răni pe corp și a fost transportat la Spitalul Județean Constanța, unde s-a stins din viață după aproximativ o săptămână.

Potrivit anchetatorilor, din informațiile strânse până în prezent reiese că bărbatul a băut împreună cu un cunoscut și s-a ajuns la conflict. Mai mult, după ce l-a bătut bine, suspectul a plecat fără să ceară ajutor pentru victimă, astfel că aceasta a zăcut mai multe zile în baracă.

Cel mai probabil, cred anchetatorii, suspectul face parte tot din rândul oamenilor străzii, astfel că identificarea și depistarea lui este mai dificilă.

Fost polițist, acuzat de uciderea unui homosexual

Trebuie menționat că, în urmă cu câteva zile, polițiștii constănțeni au dat de urma unui alt suspect de crimă, pe care-l căutau de mai bine de jumătate de an. Nicu Marcoglu, de 60 de ani, este acuzat că, pe 4 iulie 2012, l-a omorât în bătaie pe Florin Junghi, de 31 de ani, într-o baracă de la marginea localității Satu Nou. Cadavrul victimei a fost găsit, după trei zile, în putrefacție. De la comiterea faptei, suspectul a dispărut din localitate, el fiind găsit, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie în localitatea Panciu. Deși a negat constant, în fața anchetatorilor, că ar fi autorul crimei, oamenii legii spun că dovezile sunt solide: a picat testul poligraf la care a fost supus și, în plus, au fost prelevate probe ADN de la fața locului care au fost trimise spre expertiză. De menționat că suspectul este fost polițist, el fiind înainte de 1980 adjunctul șefului de post din comuna Seimeni. Anchetatorii bănuiesc că, dincolo de faptul că cei doi au consumat băuturi alcoolice împreună, conflictul a avut și un substrat sexual. Victima era cunoscută în localitate că avea înclinații homosexuale, iar oamenii legii cred că i-ar fi făcut avansuri sexuale suspectului. În prezent, Nicu Marcoglu este arestat preventiv și se află în arestul Poliției Constanța.

Mai puține crime

Pe de altă parte, polițiștii criminaliști au remarcat că în 2012 a scăzut numărul infracțiunilor cu violență extremă. Astfel, anul trecut, comparativ cu 2011 au fost înregistrate cu 20% mai puține crime și lovituri cauzatoare de moarte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : CAZ ȘOCANT LA CONSTANȚA
Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : CRIMĂ ÎN CENTRUL CONSTANȚEI
Vineri, 28 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Crimele care au îngrozit Constanța
Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Actual : Mărturii șocante din "școala groazei"
Pagina a fost generata in 0.3226 secunde