Cristian Fălcuș, zis "IPU", a refuzat să dea declarație în dosarul "Bamburic"

3473

Articole de la același autor

Cristian Fălcuș, zis "IPU", a refuzat să dea declarație în fața judecătorilor de la Tribunalul Constanța în dosarul în care Dănuț-Maricel Mustață, Daniel-Lili Dediu și Nicolae Dănilă sunt judecați pentru tentativa de omor asupra omului de afaceri Liviu Dorin Bamburic. El a susținut că are calitatea de coinculpat în acest dosar, astfel că, prin urmare, el nu poate fi audiat și în calitate de martor. Instanța a întocmit un proces-verbal în care s-a consemnat că Fălcuș nu vrea să dea declarație. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 1 septembrie.
Potrivit rechizitoriului, Mustață ar fi încercat să îl omoare pe omul de afaceri constănțean Liviu Dorin Bamburic, care a fost împușcat cu nouă focuri de armă, la mijlocul lunii ianuarie 2008.
Bărbatul a fost ajutat de ceilalți doi indivizi, care îl urmăriseră pe Bamburic în mai multe rânduri, în încercarea de a pune la punct un plan perfect pentru comiterea faptelor.
Pe 16 ianuarie 2008, cei trei l-au urmărit pe Bamburic și, la intrarea în locuință, Mustață l-ar fi împușcat. După mai multe intervenții chirugicale, Bamburic a scăpat cu viață.
Anchetatorii au găsit la locuințele lui Dediu și Dănilă armele și muniția. Din cercetări ar fi reieșit că bărbații au fost puși să-l omoare pe Bamburic de către alte persoane care aveau relații de afaceri cu acesta.
Creierul acțiunii ar fi un asociat al lui Bamburic, Dragoș Boștină, care ar fi plătit suspecților 40.000 de euro pentru a-l ucide pe partenerul său de afaceri. Procurorii au dispus disjungerea dosarului în privința lui Boștină și a altor doi indivizi, Cristian Fălcuș și Nicolae Purichia, care sunt anchetați în continuare pentru instigarea la comiterea infracțiunii de tentativă de omor.
Oamenii legii spun că Bamburic urma să fie eliminat și, astfel, ceilalți ar fi câștigat milioane de euro din tranzacțiile cu terenuri, pentru care avea procuri.
Numai că partea disjunsă a dosarului stă pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța de mai bine de un an, ei nedispunând încă nimic cu privire la implicarea sau nu a persoanelor bănuite că ar fi pus la cale un asemenea asasinat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4993 secunde