Crucea Roșie ajută oamenii din mediul rural

346
Crucea Roșie Română a lansat un nou proiect: "Centre de prim ajutor în comunități izolate", care are ca scop formarea și instruirea unor persoane pentru a putea acorda primul ajutor de bază în cazul unor urgențe.


Proiectul se adresează comunităților izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanță se află la distanță. În aceste sate izolate, în cazul producerii unui accident sau al acutizării unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii până la sosirea echipajului de medici. 
Beneficiarii acestui proiect sunt locuitorii din comunitățile izolate din mediul rural, iar Crucea Roșie Română își propune să vină în sprijinul acestor comunități prin instruirea unei familii în fiecare zonă izolată, care să acorde primul ajutor de bază. Familia respectivă va fi dotată cu o trusă de prim ajutor, va avea rolul de a va veni în sprijinul rezolvării urgențelor minore și va preveni agravarea situației în cazul unor urgențe care necesită asistență medicală. Astfel, se va reduce numărul persoanelor care își pierd viața din cauză că nu s-a intervenit la timp în zonele izolate. Diplomele pe care voluntarii de Cruce Roșie le vor primi în urma stagiilor de pregătire sunt recunoscute la nivel european. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde