Cursuri de prim-ajutor în comunitățile izolate din județ

480
Cursuri de prim-ajutor în comunitățile izolate din județ - primajutor8mai-1346874584.jpg

Crucea Roșie Română marchează sâmbătă, 8 septembrie, Ziua Mondială a Primului Ajutor. Pentru anul acesta, Federația Internațională de Cruce Roșie și Semiluna Roșie a stabilit ca Ziua Mondială a Primului Ajutor să se desfășoare sub tema "Primul ajutor pentru populația vulnerabilă".

Reprezentanții federației pornesc de la ideea că orice persoană poate învăța să acorde primul ajutor de bază și să salveze vieți, punând accent pe capacitatea comunităților vulnerabile în acordarea primului ajutor.
Cu acest prilej, Crucea Roșie Română lansează proiectul Centre de prim ajutor în comunități izolate, care are ca scop formarea și instruirea unor persoane din comunități izolate pentru a putea acorda primul ajutor de baza în cazul unor urgențe. Prin acest proiect va fi identificată, într-o primă etapă, în fiecare județ, o localitate unde accesul personalului specializat se face dificil, și unde vor fi instruite familii pentru a putea acorda primul ajutor de bază semenilor lor, urmând ca aria de implementare să se extindă ulterior.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2468 secunde