Cu ce sunt recompensați polițiștii curajoși: baionete și pistoale de colecție!

761
2
Cu ce sunt recompensați polițiștii curajoși: baionete și pistoale  de colecție! - fondrecompensepentrupolitistiicu-1423588598.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii cu merite deosebite sau cei care vor da dovadă de eroism ar putea fi recompensați cu arme de foc și arme albe, pe lângă felicitările pe care le primesc acum. Pistoalele sau baionetele le vor fi dăruite dintre cele confiscate în dosarele penale anchetate.

E drept că sunt destui polițiști care calcă strâmb, care iau mită pentru a închide ochii la diverse infracțiuni. Dar la fel de adevărat este că sunt mult mai mulți care-și îndeplinesc sarcinile de serviciu cu devotament, petrecându-și cea mai mare parte a timpului liber la locul de muncă, căutând hoți; sau care dau dovadă de un curaj deosebit și nu se dau în lături de la actele de eroism.

La Constanța, ne putem mândri cu numeroși polițiști care au avut merite deosebite în activitatea depusă. De exemplu, agentul de poliție Robert Sîrbu, șeful de post de la Bărăganu, care a luat atitudine și, pentru că mașina de poliție nu poate intra pe câmp, îi fugărește pe hoți pe cal. Sau agentul de poliție Bogdan Tarmigan, ajutorul șefului de post din Topraisar, care a dat dovadă de un curaj deosebit, luptându-se cu flăcările pentru a salva de la distrugere casa unor bătrâni.

Pentru astfel de fapte, în prezent polițiștii sunt recompensați doar cu… felicitări.

O propunere, cuprinsă în proiectul de lege de modificare a Statutului Polițistului, vizează recompensarea unor astfel de fapte, pe lângă felicitări scrise sau verbale, cu arme. Concret, în proiectul de lege se menționează: "arme de albe sau de foc, pentru acte de eroism, curaj deosebit, devotament și pentru merite deosebite în îndeplinirea unor atribuții și misiuni".

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), a explicat că această măsură, dacă va ajunge să fie pusă în aplicare, se dorește a fi una de recunoaștere a meritelor oamenilor legii.

"Și așa bani nu primesc! Și ne-am gândit că, având în vedere că oricum nu sunt fonduri, se pot găsi alte metode pentru a-i recompensa. Poliția confiscă destul de multe arme. Dintre acestea, cele din dosarele care s-au prescris ar putea fi oferite ca recompensă polițiștilor, ca o distincție, o armă de colecție sau un cuțit frumos ori o baionetă", a declarat sindicalistul.

Rămâne de văzut, însă, când anume va intra în vigoare această nouă prevedere, în condițiile în care se împlinesc deja opt ani de când autoritățile și sindicaliștii discută pe tema Statutului Polițistului. Iar surse autorizate ne-au precizat că, anul acesta, discuțiile pe marginea statutului vor avea loc începând din luna august, cel mai probabil.

Comentează știrea

Maria
11 februarie 2015
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru

Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

un cetatean scarbit
12 februarie 2015
spagat

Sa ii dati si jegului de la sectia 5 un pistol...poate se impusca javra si scapam de cel mai mare spagagiu al Constantei..rusinea politiei ,combinat cu toate ciorile Constantei,la toti le tine partea...intentionat nu am dat nume,ca oricum in sectia aia toti sunt o apa si un pamant .Sectia 5,mizeria orasului!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Furt din locuință, la Cogealac
Miercuri, 04 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Anchetat pentru o armă găsită la gunoi
Pagina a fost generata in 0.3559 secunde