Cu portbagajul plin de țigări de contrabandă, în căutare de clienți

199
1

Articole de la același autor

Un bărbat trecut de prima tinerețe a fost prins, joi, de oamenii legii, cu sute de pachete de țigări. Polițiștii de frontieră constănțeni acționau pe linia prevenirii și combaterii contra-bandei cu produse din tutun în zona de competență. Cum un autoturism marca Kia Ceed staționa cu motorul pornit în zona unor galerii comerciale din municipiul Constanța, polițiștii au considerat că este cazul să-l verifice. În urma controlului, în portbagajul autoturismului au fost găsite 20.000 de țigarete cu timbru de Ucraina, pe care, cel aflat la volan, un constănțean în vârstă de 61 ani, le deținea, bineînțeles, fără a avea documente legale.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a achiziționat țigările de la o persoană necunoscută, cu scopul de a le revalorifica pentru obținerea unui profit de aproximativ 1.000 lei.

Din cercetări a rezultat faptul că respectivul bărbat intenționa să aprovizioneze mai mulți cetățeni care se ocupă cu traficul ilicit de țigarete pe raza municipiului Constanța.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării țigaretele, cu o valoare de aproximativ 10.000 lei, iar autoturismul evaluat la 5.000 euro a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, prin "deținere, transport și comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă" și evaziune fiscală, prin "deținerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantități de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate și marcate necorespunzător peste limita a 10.000 țigarete". 

Comentează știrea

Roibu
9 noiembrie 2013
Mare pacat ca-i prinde pe unii

Da,si in magazine gasesti Marlboro,Kent,Pall Mall si altele,contrafacute legal pentru ca nu au deloc calitatea,gustul si aroma originalelor si mai au si preturi nesimtite pentru asta. Zau,pacat ca-i prinde pe traficantii care oricum sunt infinit mai putin ticalosi ca statul .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6542 secunde