Cu tunurile pe portul Constanța. Poliția descinde în forță

600
2
Cu tunurile pe portul Constanța. Poliția descinde în forță - fondcutunurilepeportulconstanta-1430757360.jpg

Articole de la același autor

Șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă, a trimis polițiști pe litoral special pentru a verifica, la sânge, tot ce intră și iese din portul Constanța.

Eradicarea evaziunii fiscale este principala preocupare a oamenilor legii, în ultimii ani. Iar cum portul Constanța este una dintre cele mai importante zone comerciale ale țării, șeful Poliției Române, chestorul Petre Tobă a demonstrat un interes deosebit pentru depistarea și sancționarea activităților ilicite din această zonă.

"Una dintre cele mai importante zone cu specific comercial, de intrare și ieșire din România a mărfurilor de orice fel, este portul Constanța, care prin infrastructura pe care o deține permite companiilor multinaționale, specializate în comerțul cu produse autohtone (cereale, lemn, deșeuri metalice și nemetalice) să tranzacționeze extern mărfurile achiziționate pe teritoriul țării noastră.

Astfel, din dispoziția șefului Poliției Române, chestorul general Petre Tobă, începând din 4 mai, efective din cadrul Poliției Române vor acționa în sistem integrat pentru verificarea și controlul legalității transportului de mărfuri efectuat către portul Constanța, pe cale rutieră, feroviară și navală", ne-au precizat reprezentanții Poliției Române.

Toată marfa, la verificat!

Controalele sunt realizate în puncte de micro-filtre, atât la porțile de acces în port, cât și pe traseu. "Este verificată legalitatea documentelor și a mărfurilor transportate către porțile de acces auto din portul Constanța, către ecluzele Canalele Dunăre - Marea Neagră și către triajele CFR din județul Constanța.

Echipele de control scanează documentele însoțitoare de transport a mărfurilor ce părăsesc incinta portuară, astfel încât să fie realizat traseul mărfurilor de la beneficiar către societățile furnizoare. Această activitate are rolul de a combate activitățile economice ilicite, de a asigura un mediu concurențial corect și de a proteja interesele economice ale statului și ale cetățenilor.

Totodată, în baza analizelor de risc, sunt efectuate verificări directe pentru a se stabili legalitatea operațiunilor comerciale înscrise în documentele verificate și a modului de evidențiere și declarare a veniturilor realizate", au adăugat reprezentanții Poliției Române.

La acțiune participă polițiști de la toate structurile Poliției Române, dar și detașați de la inspectoratele județene de poliție.

Anul trecut, în cadrul unei acțiuni similare, au fost verificate peste 78.000 de transporturi de mărfuri, ceea ce a dus la o mai corectă înregistrare a exporturilor fiscalizate efectuate, constatându-se o creștere cu 20% a acestora, față de perioada similară a anului anterior. 

Comentează știrea

roman
5 mai 2015
si?

spaga , cat e spaga?

anton
6 mai 2015
sa se verifice si activitatea infractionala de la constanta south terminal

sa se verifice si activitatea infractionala de la constanta south terminal (Dp Word)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4305 secunde