Marea Neagră nu este sigură pentru croaziere

Escalele navei de pasageri "Costa NeoClassica", în portul Constanța, au fost anulate

332
1
Escalele navei de pasageri

Articole de la același autor

Criza din Marea Neagră, generată de politica expansionistă a Rusiei și de prezența unor importante forțe navale în regiune, afectează în mod direct portul Constanța.

Camelia Gearip, reprezentanta companiei de agenturare "Idu Shipping & Services", a informat ziarul "Cuget Liber" că gigantul Costa Cro-ciere SpA Italy "a anulat toate escalele navelor lor pe 2015, prevăzute pentru Marea Neagră și portul Constanța."

În acest sezon, nava "Costa NeoClassica" avea programate patru escale la Constanța, respectiv pe 25 aprilie, 20 mai, 5 septembrie și 30 septembrie.

"Din motive de securitate în Marea Neagră (conform informațiilor primite de la armator) aceste escale au fost anulate. Nicio navă de pasageri aparținând Costa Crociere nu va efectua voiajuri în Marea Neagră, în acest an. Sperăm ca situația să se schimbe în 2016, în acest moment neavând informații în acest sens" - se arată în mesajul transmis de Ca-melia Gearip.

Impactul ocupării Crimeei asupra traficului de pasageri din regiune era previzibil. La sfârșitul anului trecut, Ioan Virgil Drăgan, directorul general al companiei Navlomar, declara ziarului "Cuget Liber", după vizita pe care tocmai o făcuse la târgul de turism de la Londra: "Operatorii din turism și armatorii sunt tot mai puțin interesați de Marea Neagră. Unii au scos-o din programul pe 2015, alții au redus numărul voiajurilor, din cauza situației din Ucraina. Turiștii vor să călătorească în condiții de siguranță."

Comentează știrea

Mishu
15 aprilie 2015
Titza , ramai la nivelul radiatiilor...!

Ca sa vezi... Pana mai ieri , Titza ne zicea ca din contra vor fi mai multe escale la Constanta in defavoarea porturilor ucrainiene si rusesti din Marea Neagra datorita situatiei din Ucraina.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Social : "Constanța are ce să arate!"
Pagina a fost generata in 0.5408 secunde