De Paște, românii nu s-au înghesuit la mare! Își iau revanșa de 1 Mai?

155
De Paște, românii nu s-au înghesuit la mare! Își iau revanșa de 1 Mai? - fondromaniisarbatorilitoral-1429023814.jpg

Articole de la același autor

Peste 105.000 de români și-au petrecut sărbătorile de Paște în țară. În doar două zile, românii au cheltuit peste 31 de milioane lei doar pe cazare și masă.

105.600 de români și-au petrecut minivacanța de Paște în diverse stațiuni din țară, cheltuind nu mai puțin de 31,2 milioane lei doar pe servicii turistice (cazare și mâncare). Cele mai căutate unități turistice au fost, în acest an, pensiunile, care au primit peste 65.000 de turiști, potrivit datelor Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Românii au preferat muntele, de Paște

Anul acesta, între minivacanța de Paște și cea de 1 Mai există trei săptămâni de muncă. Din cauza veniturilor în scădere, românii care își permit să plece în vacanță sunt determinați să aleagă între aceste două minivacanțe. Chiar dacă vremea în această perioadă este destul de capricioasă, iar în ultimii ani resursele financiare alocate pentru petrecerea sărbătorilor de primăvară s-au redus, sărbătorile pascale generează un flux sporit de turiști spre destinațiile turistice.

Ofertele au fost pentru toate categoriile, de la pachetele turistice oferite de pensiunile din zona rurală până la city break-uri, ideale pentru minivacanța de Paște. Numărul aproximativ de locuri puse la dispoziție în cadrul structurilor de cazare din România a ajuns la 136.400, dintre care 105.600 reprezintă numărul aproximativ de locuri vândute pentru sărbătorile de Paște din acest an.

Locul întâi în topul preferințelor româ-nilor privind petrecerea sărbătorilor pascale a fost ocupat, și în acest an, de pensiunile rurale, iar cele mai solicitate destinații au fost zonele Bran-Moeciu, Bucovina, Vrancea, Sibiu (Mărginimea Sibiului), Maramureș și Buzău. Au fost puse la dispoziție 75.000 de locuri în cadrul structurilor de cazare din zonele rurale, dintre care s-au vândut 65.000 de locuri. Pe lângă produse tradiționale și petreceri în aer liber, ofertele au inclus plimbări cu căruța sau ateliere interactive de încondeiat ouă. Turiștii ajunși la pen-siuni au cheltuit 19,5 milioane lei doar pe cazare și masă. Pe locul doi se află stațiunile montane, iar dintre acestea cele mai solicitate au fost structurile de cazare de pe Valea Prahovei. Au fost puse la dispoziție 30.000 de locuri, dintre care s-au vândut 22.000 de locuri. Turiștii au cheltuit aici 6,6 milioane lei. După mulți ani, iubitorii de schi au putut practica sporturi de iarnă și în această perioadă, pentru că vremea le-a permis.

Doar 300 de români pe litoral

Hotelieri de pe litoral au avut oferte pentru turiștii care au vrut să petreacă Paștele la malul mării, litoralul nefiind o destinație tradițională pentru această sărbătoare. Majoritatea unităților care au pregătit totuși pachete au fost în stațiunea Mamaia, iar ofertele au inclus excursii la mănăstiri din Dobrogea. Au fost puse la dispoziție 2.800 de locuri, dintre care doar 300 au fost vândute. În comparație cu anii trecuți, numărul hotelurilor deschise pe litoral în perioada Paștelui a crescut. Pe litoral, gradul de ocupare nu a depășit 10%.

Datorită serviciilor complete oferite pasionaților de pescuit și inedit, au fost puse la dispoziție 600 de locuri în cadrul structurilor din Delta Dunării, dintre care doar 300 locuri au fost vândute.

v v v

În ceea ce privește turismul extern, numărul redus de zile libere, coroborat cu situația financiară dificilă în care se afla o mare parte a românilor, a făcut ca interesul pentru petrecerea Paștelui în străinătate să fie scăzut, comparativ cu anii trecuți. O mică parte dintre români au ales să petreacă vacanța de Paște și în destinații precum Roma, Atena sau Ierusalim, fiind atrași de semnificația religioasă. Cele mai solicitate destinații externe au fost, însă, cele din aproprierea țării - Bulgaria și Grecia. Aproximativ 5.000 de români și-au petrecut vacanța de Paște în străinătate și au cheltuit peste 1.300.000 euro pentru servicii turistice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Aprilie 2015
Stire din Social : "Constanța are ce să arate!"
Pagina a fost generata in 0.5729 secunde