Cultură de cannabis outdoor, descoperită de polițiști

193
Cultură de cannabis outdoor, descoperită de polițiști - bigbccooradeacannabis-1571057234.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de combatere a criminalității organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Oradea au destructurat o rețea de criminalitate organizată specializată în trafic de droguri de risc și au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict a trei persoane care ar fi înființat o cultură de cannabis, outdoor. Peste 160 de kilograme de cannabis au fost confiscate.

Vineri, 11 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Oradea au surprins în flagrant delict, pe raza localității bihorene Băleni, doi bărbați, de 45, respectiv 48 de ani, din municipiul Oradea și din Băleni și o femeie, de 45 de ani, tot din Băleni, în timp ce recoltau muguri și inflorescențe de cannabis, dintr-o cultură amenajată într-un solariu.

Cei în cauză sunt bănuiți că, în cursul anului 2019, ar fi cultivat plante de cannabis outdoor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate la data de 11 octombrie a.c., pentru documentarea și probarea activității infracționale a celor trei persoane, la domiciliul bărbatului de 48 de ani, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, fiind recoltate 12 plante de cannabis ajunse la maturitate, rezultând o masă brută totală de 149,95 de kilograme.

În aceeași locație, într-o cameră a imobilului, a fost descoperit un laborator indoor de uscare a mugurilor și inflorescenței de cannabis, în care au fost găsite 9 kilograme de cannabis uscat, iar într-o altă încăpere au fost găsite alte 10 pungi vidate, cu muguri și inflorescențe de cannabis uscat, care cântăreau 2,194 kilograme, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Din aceeași locație au fost ridicate instalații și aparatură folosită pentru întreținerea culturii de cannabis, uscarea plantelor și ambalarea acestora în vederea comercializării, respectiv îngrășăminte, ventilatoare, un dispozitiv de separare a mugurilor de cannabis de plantă și alte bunuri și obiecte folosite în cultivarea și uscarea plantelor de cannabis.

La data de 11 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea au dispus reținerea celor trei persoane pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –S.T. Oradea au propus Tribunalului Bihor luarea măsurii arestării preventive față de cei doi bărbați, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Instanța a admis propunerea procurorilor și a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

De asemenea, față de femeia de 45 de ani, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5342 secunde