Cum au încercat avocații să-i scoată din arest pe membrii clanului Raim?

3467
4
Cum au încercat avocații să-i scoată din arest pe membrii clanului Raim? - mascaticlanraim-1323803683.jpg

Magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat, ieri, recursul formulat de cei nouă presupuși membri ai clanului Raim, din Mangalia, împotriva deciziei Judecătoriei din localitate prin care s-a dispus arestarea pentru o perioadă de 29 de zile a acestora.

Avocații au încercat să convingă completul de judecată al Tribuna-lului Constanța că arestarea lui Dumitru Robert Țibuleac, Șenol Mustafa, Alberto Mustafa, Claudiu Bogdan Lucachi, Florin Martac, Dumitru Albotă, Vasile Dumitru, Irina Ignat și Iuzeir Raim s-ar fi efectuat încălcându-se o serie de prevederi legale. Mai mult decât atât, apărătorii au susținut că, deși Codul de procedură penală prevede că propunerea de arestare preventivă trebuie să se judece în sală de consiliu, în acest caz, deși era ora 2 dimineața, în sala de judecată s-a aflat și procurorul care a anchetat dosarul.
"Procuror de ședință a fost un magistrat tânăr, e greu de crezut că nu s-a simțit influențat de prezența procurorului de caz în sală. Aceste presiuni psihologice nu au încetat chiar dacă era ora 2 dimineața!", au spus avocații.
Ionuț Cazan, avocatul mai multor inculpați din acest dosar, a spus că cei nouă au fost arestați pentru o presupusă faptă ce ar fi avut loc în urmă cu șase luni, în care, între timp, procurorii din Mangalia au și dat scoatere de sub urmărire penală.
"Nu există vreo parte vătămată în acest dosar, ce este alcătuit din 11 volume, care să spună că s-a exercitat vreo violență asupra ei. Dimpotrivă, partea vătămată s-a prezentat la Raim acasă și i-a cerut o sumă de bani ca să-și retragă plân-gerea", a mai susținut apărătorul.
Mai mult decât atât, avocatul Laura Diaconu, care apără interesele lui Iuzeir Raim, a completat că propunerea de arestare preventivă vorbește despre faptele comise la general, nestabilind exact ce a făcut fiecare.
"Se vorbește de influențarea martorilor, că ar fi încercat să ajungă la un organ de poliție, pentru a-l influența în vreun fel, dar nu există vreo dovadă în acest sens", a mai completat Laura Diaconu.
În ultimul cuvânt, toți cei nouă arestați au solicitat să fie lăsați liberi, spunând că nu au fost implicați în faptele de care sunt acuzați.
Completul alcătuit din trei judecători de la Tribunalul Constanța s-a retras pentru deliberări și, în scurt timp, a decis respingerea recursurilor declarate, urmând ca cercetările să se desfășoare, în continuare, cu cei nouă în stare de arest preventiv.

Potrivit anchetatorilor, suspecții sunt cercetați în cinci dosare penale, toate pentru scandaluri petrecute în sudul litoralului. Printre cele mai recente, se numără cel ce privește o dispută ce a avut loc în clubul Vision, din stațiunea Neptun, în care Iuzeir Raim, în vârstă de 36 de ani, fratele lui Mustafa Raim, a fost înjunghiat.
Iuzeir Raim se pare că a fost unul dintre apropiații lui Nuredin Beinur, judecat pentru șantaj, la București, și care, în lipsa acestuia la malul mării, a încercat să preia "afacerile" derulate de acesta.



Comentează știrea

sadik
14 decembrie 2011
asta da procuror...

Ce dracu cauta procurorul care efectueaza urmarirea penala in sala de consiliu (unde exista deja procurorul de sedinta) la ora 2 dimineata?

Jana
14 decembrie 2011
niste lepre

procurorii de la Mangalia deja au dat neinceperea urmaririi penale in aceasta cauza impotriva acestor interlopi f periculosi.Oare de ce? toata lumea stie unde are Nitoi spate ,cine il sustine pe el si pe ceilalti interlopi.Nu e greu de ghicit. Abia dupa ce vom scapa de aceste lichele vom putea spera intr-un viitor mai bun

diana
7 ianuarie 2012
nebunilor

Bine au zis avocatii.Constanta e prea corupta ;) stati cuminti.Likea e maicata fetita :))

diana
14 ianuarie 2012
aloha

Stati cuminti ca ma spalati =))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3988 secunde