Evaziune fiscală de milioane de lei

Cum îi duce capul pe constănțeni să fraudeze statul

660
Cum îi duce capul pe constănțeni să fraudeze statul - fondcumiiduce-1402324547.jpg

Articole de la același autor

Trei bărbați sunt cercetați de polițiștii constănțeni. Aceștia sunt acuzați de evaziune fiscală. Oamenii legii spun că indivizii au fraudat statul prin neplata obligațiilor fiscale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța cercetează în stare de libertate un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Năvodari. Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, a comercializat 11.826 tone de cereale fără a înregistra veniturile realizate din aceste tranzacții de cereale, astfel sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale față de bugetul general consolidat al statului, cu suma de 1.527.311 lei. De asemenea, aceeași persoană, în calitate de împuternicit pe conturile bancare ale societății comerciale, a retras în numerar suma totală de 3.067.430 lei, folosind pentru justificarea ridicărilor în numerar borderouri fictive de achiziție cereale de la persoane fizice, existând indicii temeinice de spălare a banilor.

În cadrul cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul a declarat în mod fictiv sediul social al societății, aceasta nefuncționând niciodată în spațiul închiriat în acest sens. Individul de 56 de ani este cercetat pentru spălare de bani și evaziune fiscală, în formă agravantă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunerea de trimitere în judecată.

Le reținea salariaților impozite pe care nu le plătea la stat

Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracțională a lui Neculae N., de 65 de ani, administrator al unei societăți comerciale. Bărbatul este acuzat că a reținut salariaților societății impozitele și contribuțiile cu stopaj la sursă, în cuantum de 24.435 lei. Aceste sume nu au fost virate către bugetul consolidat al statului, în termenul legal de 30 de zile, conform prevederilor legale, consecința acestui fapt fiind sustragerea de la plata acestor sume de bani, datorate bugetului consolidat al statului, reprezentând impozit pe salarii, contribuții la asigurările sociale de stat, contribuții la fondul pentru șomaj și contribuții la asigurările sociale de sănătate.

Completau greșit file CEC

De asemenea, polițiștii constănțeni îi cercetează pe reprezentanții unei societăți comerciale din Corbu pentru înșelăciune. Oamenii legii spun că administratorul folosea file CEC completate eronat în mod intenționat. Astfel, aceștia au prejudiciat o altă societate comercială, prin cumpărarea de produse viticole în valoare de 111.191 lei. În urma activităților efectuate a fost recuperat prejudiciul în proporție de 80%, cercetările continuând în vederea identificării tuturor autorilor și tragerea la răspundere penală a acestora. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8109 secunde