Percheziții la Constanța într-un dosar de evaziune fiscală

894
Percheziții la Constanța într-un dosar de evaziune fiscală - perchezitiilaconstanta-1401296678.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii bucureșteni au descins, ieri noapte, la locuințele mai multor suspecți din Constanța, București și Ilfov, angajați la mai multe restaurante și hypermarketuri. 


Potrivit polițiștilor de la Poliția Capitalei, mai mulți angajați ai unor hypermarketuri din Constanța, dar și București sunt acuzați de evaziune fiscală cu carne. Ancheta a pornit după ce, într-un depozit din Popești-Leordeni, au fost descoperite trei tone de carne fără acte de proveniență. 15 persoane au fost audiate, iar pentru 12 dintre acestea a fost începută urmărirea penală. Din Constanța, doi angajați ai unui hypermarket sunt cercetați sub control judiciar. 


Managerul firmei furnizoare de carne este cel care a făcut plângerea la Poliție în acest caz, întrucât a sesizat nereguli în firma sa. Ulterior, s-a constat că proprii săi angajați vindeau o parte din marfă la negru, deși inițial aceasta le era predată pentru distribuție cu toate actele în regulă. 


Mai exact, carnea era adusă de la mai multe societăți comerciale către hypermarketurile în cauză. Astfel, angajații de la raionul de carne primeau marfa și întocmeau facturile pentru întreaga cantitate, însă aceștia își opreau aproximativ 20%, pe care o vindeau ulterior către alte societăți. 


"Polițiștii Capitalei au prins în flagrant doi dintre membrii grupului, în timp ce transferau dintr-o autoutilitară în alta, proprietăți ale două societăți comerciale diferite, cantitatea de 1.200 kilograme carne. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 400.000 euro", au precizat oamenii legii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6508 secunde