Cum se descurcă autoritățile constănțene în cel mai aglomerat sezon estival din ultimii ani

488
Cum se descurcă autoritățile constănțene în cel mai aglomerat sezon estival din ultimii ani - fond-dumitru-biltag-1721324220.jpg
Autoritățile constănțene se confruntă cu unul dintre cele mai aglomerate sezoane din ultimii ani, potrivit șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, chestor de poliție Dumitru Bîltag.

În urma unei conferințe de presă privind rezultatele obținute de structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) în perioada sezonului estival, organizată joi, 18 iulie, pe faleza Cazinoului, reprezentanții mai multor instituții de protejare a cetățenilor au prezentat modul în care au acționat, până acum, de la începutul acestei luni.

Acțiunile acestora au fost îngreunate din cauza numărului mare de turiști deoarece, doar în perioada desfășurării festivalurilor Neversea și Beach Please, au venit la noi în județ peste 10.000 de cetățeni străini.

„În stațiunile de pe litoralul românesc, ne rezultă un aflux foarte mare de persoane. Din analizele pe care le-am efectuat, rezultă că acest sezon pare să fie unul dintre cele mai aglomerate din ultimii ani”, a susținut chestorul Dumitru Bîltag, șeful IPJ Constanța.

Astfel, una dintre principalele probleme identificate de polițiști, în urma începerii sezonului estival, este creșterea numărului de autovehicule de pe drumurile publice din județ, unde se produc tot mai multe blocaje.

Printre cele mai aglomerate stațiuni de pe litoralul românesc sunt Vama Veche, Eforie, Neptun, Mamaia, iar, în ultima perioadă, zona Năvodari a început să fie vizitată de un număr tot mai mare de turiști.

În ceea ce privește traficul rutier, de la începutul lunii iulie, au fost constatate 102 infracțiuni la regimul circulației, au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, un număr de 309 conducători auto, prin reținerea permisului de conducere.

Au fost testați cu aparatul etilotest aproximativ 3800 de șoferi și 830 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive. De asemenea, 31 de conducători auto au fost testați cu aparatul drager 5000. Dintre aceștia, pentru opt a fost confirmată prezența substanțelor psihoactive în organism, pentru șapte a fost infirmată, iar în cazul celorlalți 16 se așteaptă rezultatele analizelor de laborator.



Situațiile de urgență. Câte persoane s-au înecat


În ceea ce privește situațiile de urgență, în perioada 28 iunie – 17 iulie, pompierii constănțeni au desfășurat 1324 de misiuni pentru acordarea primului ajutor medical și asistenței medicale de urgență, în 196 de cazuri fiind vorba despre copii.

În punctele de prim ajutor înființate pe litoral, echipajele corturilor au asistat medical 161 de persoane, dintre care 37 au fost minori.

De asemenea, de la începutul sezonului estival și până în prezent, 28 de persoane au fost salvate de la înec, în timp ce cinci persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersive, potrivit prim-adjunctului inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța, colonel Dan Constantinescu.

Pentru a face față numărului mare de persoane, pe litoral au fost înființate opt puncte de prim ajutor, în locațiile Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord și Sud, Costinești, Saturn-Venus, Vama Veche și în punctul de trecere al frontierei „Vama Veche”. Acestea sunt dotate cu containere, ambulanțe și șenilate.

Totodată, au fost amplasate și șase puncte de salvare acvatică, în Portul Turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu și Baza UMC), Portul Belona (Eforie Nord), Lacul Techirghiol și Portul turistic Mangalia, fiecare fiind dotat cu câte o ambarcațiune.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0521 secunde