Percheziții DIICOT în Constanța:

Cum se fac afaceri de milioane de euro cu firme "fantomă"

776
1
Cum se fac afaceri de milioane de euro cu firme

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au realizat zeci de percheziții, în mai multe județe din țară, printre care și în Constanța, pentru a destructura un grup infracțional specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Principalii suspecți sunt asociații și administratorii firmelor Alfredo Fresh și Alfredo Foods, firme de renume ce distribuie pe teritoriul României produse proaspete și congelate, importate din Uniunea Europeană.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009 – 2010, reprezentanții legali ai SC Alfredo Fresh SRL și SC Alfredo Foods SRL au constituit un grup infracțional organizat împreună cu mai multe persoane, în scopul organizării unor circuite financiare fictive de natură să asigure sustra-gerea societăților de la achitarea TVA aferentă comercializării pe piața internă a produselor alimentare achiziționate din spațiul intracomunitar", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au continuat: "În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracțional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, înființând pe teritoriul României zeci de societăți comerciale cu un comportament de tip fantomă, care funcționau o scurtă perioadă de timp, fiind interpuse în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfă din UE și beneficiarii finali, SC Alfredo Fresh SRL și SC Alfredo Foods SRL. Societățile «fantomă» interpuse în lanțurile comerciale între furnizorii din spațiul comunitar și societățile beneficiare fie nu au funcționat la sediile sociale declarate, fie contractele privind sediile sociale erau expirate, multe dintre acestea neavând puncte de lucru și nici salariați. Sediile sociale erau formale, de cele mai multe ori fiind sediile unor cabinete de avocatură și utilizate exclusiv pentru primirea corespondenței".

Firmele "fantomă" erau folosite puțin timp, după care era cesionate unor cetățeni străini, care părăseau țara după ce le preluau.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproximativ 12 milioane de euro.

Marți, pentru depistarea suspecților, procurorii DIICOT au realizat 23 de percheziții în București și în județele Ilfov, Constanța și Bacău. În Constanța, oamenii legii au descins la sediul unei firme de pe strada Interioară.

În urma perchezițiilor, mai multe persoane au fost audiate, fiind arestați: Cătălin Leonte, Mihael Voicu, Mihai Cristian Dărmănescu și Florin Daniel Nistor. Totodată, alți suspecți sunt anchetați sub măsura controlului judiciar: Ahmed Hesham Hussein Soliman, Murat Pasa, Al Madfai Jankeer, Cem Karatas, Fakdet Tadal, Muzaffer Kerkutlu, Elena Daniela Bîsceanu, Mihaela Daniela Nica și Iolanda Mirela Secelean. 

Comentează știrea

Stela
28 mai 2015
Visează! Țintește! Planifică! Acționează

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3126 secunde