ANAF s-a pus cu bâta pe marea evaziune fiscală

229
ANAF s-a pus  cu bâta pe marea evaziune fiscală - anafsapuscubata-1432222776.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Administrare Fiscală duce un adevărat război me-diatic cu cei ce o acuză că acțiunile de combatere a evaziunii fiscale îi vizează cu precădere pe micii comercianți.

În urmă cu câteva zile, Inspecția Fiscală din cadrul ANAF a arătat că, în primele 4 luni din 2015, a înaintat 1.187 de sesizări penale privind cazuri de mare evaziune, valoarea aferentă prejudiciilor descoperite depășind 3,7 miliarde lei.

Ieri, a venit rândul Direcției Generale Antifraudă Fiscală să iasă la atac. Potrivit informațiilor date publicității, în primele patru luni ale anului, inspectorii antifraudă fiscală au întocmit 283 sesizări penale, pentru prejudicii de 1,51 miliarde lei. 87% din numărul cazurilor instrumentate și finalizate cu sesizări penale vizează dosare de peste 1 mi-lion de euro.

Distribuția sesizărilor penale se prezintă astfel: parchete teritoriale - 205 sesizări; DIICOT - 62 sesizări; DNA - 11 sesizări; Parchetul de pe lângă Curtea de Apel - 4 sesizări; Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - o sesizare.

În primele 4 luni ale anului, inspectorii antifraudă fiscală au verificat 8.721 de agenți economici. Cele 474 puncte de lucru suspendate pentru neemiterea bonului fiscal (cazuri incluse în categoria micii evaziuni) reprezintă doar 5,43% din totalul acțiunilor de verificare. Din totalul de 1,5 milioane de contribuabili mici și mijlocii, cele 474 de suspendări reprezintă 0,031%.

"Toate aceste cifre atestă, fără nicio urmă de îndoială, un singur fapt: acțiunile Direcției Generale Antifraudă Fiscală s-au concentrat și se concentrează majoritar pe linia combaterii marii evaziuni fiscale" - se arată în comunicatul dat publicității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6412 secunde