Cum și-au împărțit borfașii stațiunile de pe litoral

986
1
Cum și-au împărțit borfașii stațiunile de pe litoral - fondhotilitoralimpartire-1346252796.jpg
Infractorii care au "operat" vara aceasta în stațiunile de pe litoral par să-și fi delimitat foarte bine zonele de acțiune, pentru a nu se călca pe bătături: stațiunea Mamaia a fost "terorizată" de hoții din autoturisme, în vreme ce în sud au fost în toi furturile din locuințe și camere de hotel.

Sezonul estival 2012 a adus pe litoralul românesc cel mai mare aflux de turiști din ultimii ani. Mai mulți turiști a însemnat, spun polițiștii constănțeni, mai multe ocazii pentru infractorii de pe plan local, dar și pentru cei veniți din alte părți ale țării pentru a comite fărădelegi. Și, bineîn-țeles, rata infracționalității a crescut comparativ cu verile trecute.

Interesant de remarcat este, însă, un alt aspect: în funcție de "profil", hoții și-au împărțit sta-țiunile.

În Mangalia s-a furat din locuințe

Zona Mangaliei - reprezentând orașul, plaja, dar și stațiunile-satelit Jupiter, Saturn și Cap Aurora - a fost preferată de hoții din locuințe.

"În zona aceasta ne-am confruntat cu numeroase furturi din locuințe și din camere de hotel. Am făcut campanii de prevenire, le-am atras atenția atât turiștilor, cât și localnicilor să nu țină geamurile deschise, dar în zadar. Hoții au țintit bunuri precum laptopuri, telefoane mobile și bani. În majoritatea cazurilor suspecții au fost identificați, au până în 20 de ani și provin din satele din jurul Mangaliei sau sunt veniți din țară", ne-a declarat comisarul șef Nicolae Pescaru, șeful Poliției Mangalia.

Mașinile turiștilor, în pericol în Mamaia

În schimb, în Constanța și în stațiunea Mamaia au predominat hoții care s-au orientat către autoturismele turiștilor. Potrivit comisarului șef Iulian Dode, șeful Biroului Poliției Mamaia, a fost înregistrat un număr redus de furturi din camere de hotel - iar în aceste cazuri infractorii s-au împrietenit cu turiștii și au profitat de încrederea acestora -, dar în schimb au fost sparte nume-roase mașini.

"Au fost mai multe furturi din auto, în principal urmare a ne-glijenței turiștilor, care și-au lăsat bunuri la vedere, în mașini", au declarat polițiștii din Con-stanța.
 

De altfel, polițiștii au prins la sfârșitul lunii iulie doi puști de zece ani care au spart, într-o singură noapte, 13 mașini.

Vama Veche - "campioană" la furturile de pe plajă


O altă categorie de furturi, caracteristică sezonului estival, este furtul de pe plajă. La acest capitol "campioană" a fost zona Vama Veche, de unde militarii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi au primit zilnic sesizări. Vizate au fost corturile turiștilor, iar hoții - cei mai mulți veniți de prin țară - au furat telefoane mobile și sume de bani. 


Sezonul estival 2012 se apropie de sfârșit, polițiștii detașați din țară urmează să plece, zilele acestea, spre casă, iar conduce-rea Poliției Constanța se pregătește de bilanț. Chiar și până la punerea pe hârtie a statisticilor, oamenii legii spun că, spre deose-bire de anii anteriori, numărul infracțiunilor a fost în creștere.


Comentează știrea

Vali
30 august 2012
Important

Nu prea sunt de acord ca oamenii sa fie catalogati drept neglijenti. Corect, e indicat sa nu fii cascat, dar statul trebuie sa descurajeze pana la teroare pe toti cei cu inclinatii pentru talharii, hotii si alte obiceiuri devenite deja brand national. Dorim duritate extrema impotriva scursurilor,imediat!!! Drepturile omului nu inseamna ca oricine poate sa fure si sa fie protejat, cercetat in libertate si alte prostii.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 August 2012
Stire din Economie : Amenzi pe litoral!
Pagina a fost generata in 0.4627 secunde