Cutremur în lumea fotbalului! Cristi Borcea și frații Becali, noi condamnări în închisoare

682
Cutremur în lumea fotbalului! Cristi Borcea și frații Becali, noi condamnări în închisoare - cristiborcea-1479992012.jpg

Articole recomandate

Sentință în cazul corupției care a unit două lumi diferite: fotbalul și justiția. Fostul finanțator de la Dinamo Cristi Borcea și foștii impresari Victor și Ioan Becali au fost condamnați de judecătorii Curții de Apel Bucuresti la trei ani de închisoare pentru dare de mită. Ei au mituit o judecătoare a Tribunalului București pentru o măsură mai blândă în dosarul Transferurilor.


Cristi Borcea: 3 ani și 6 luni de închisoare

Victor Becali: 3 ani de închisoare

Ioan Becali: 3 ani de închisoare și anularea eliberării condiționate

Judecătoarea a fost condamnată și ea la cinci ani și șase luni de închisoare pentru luare de mită.




XXX


În cazul lui Ioan Becali, magistrații Curții de Apel București au anulat eliberarea condiționată din dosarul Transferurilor. Decizia nu este executorie.

Magistrații Curții de Apel București i-au condamnat, joi, pe Victor Becali la cinci ani și opt luni de închisoare, iar pe Cristian Borcea la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul Transferurilor, decizia nefiiind definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis în decembrie 2015 ca judecătoarea Geanina Terceanu, arestată preventiv din 20 noiembrie, să fie cercetată în arest la domiciliu.

Judecătoarea Geanina Terceanu a primit "Dosarul transferurilor de fotbaliști" la data de 24 februarie 2009, dosar în care Ioan Becali, Victor Becali și Cristian Borcea fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și evaziune fiscală.

La data de 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ("fapta nu există").

Judecătoarea a primit de la cei trei inculpați, în schimbul deciziei de achitarea, suma totală de 220.000 de euro în mai multe tranșe, începând cu luna aprilie 2009 și până în luna mai 2012.

Cu privire la modalitatea de remiterea acestei sume de bani, în luna aprilie 2009 Geanina Terceanu a primit în mod direct de la Ioan Becali suma de 10.000 de euro, cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din București. Alți 10.000 de euro au fost primiți de către Geanina Terceanu, în mod direct de la Victor Becali, în prezența lui Ioan Becali, în luna mai 2009, la locuința celor doi frați situată în Pipera.

Tot în luna mai 2009, judecătoarea a mai primit suma de 40.000 de euro de la frații Becali, sumă pe care aceștia din urmă au trimis-o Geaninei Terceanu prin intermediar. Sumele de bani primite de către Terceanu de la frații Becali până în mai 2009 au fost folosite de către judecătoare pentru achiziționarea unei locuințe în București. În anul 2012, anterior pronunțării hotărârii de achitare în dosarul menționat, Geanina Terceanu a mai primit de la cei doi suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediar și care i–a fost dată în localitatea Movila, județul Ilfov.

Geanina Terceanu a lăsat această sumă fratelui ei, pentru a o păstra. Astfel, la percheziția domiciliară efectuată la data de 19 noiembrie 2015, a fost găsită cea mai mare parte a sumei, anume suma de 96.000 de euro, în bancnote a câte 500 de euro. Membrul familiei la care judecătoarea a lăsat banii din mită a arătat că acești bani îi are de la sora sa, care i-a cerut să îi păstreze.

Tot în anul 2012, după pronunțarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie – mai, Geanina Terceanu a mai primit de la Ioan Becali și Victor Becali suma 45.000 de euro, bani pe care cei doi i-au trimis judecătoarei tot prin intermediar, în două tranșe.

De asemenea, în anul 2012, după ce a luat decizia de achitare, Geanina Terceanu a mai primit de la Cristian Borcea suma de 10.000 de euro. Hotărârea de achitare pronunțată de către suspecta Geanina Terceanu a fost desființatăla data de 12 noiembrie 2012 printr-o decizie a Curții de Apel București, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3811 secunde