Dan Nica acuză că magistrații nu dau mandate de arestare sau percheziție, din cauza protestelor

184
Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, ieri, că media mandatelor de arestare și de percheziție care nu au fost date sau au fost emise cu întârziere de magistrați din cauza protestelor este de 20 pe județ în cadrul acțiunii "Tunetul", existând și județe în care situația este mai gravă.
Prezent la deschiderea unui pavilion medical al Spitalului "Dimitrie Gerota" din Capitală, Dan Nica a spus că imaginea ministerului este afectată de faptul că polițiștii prind infractori, iar aceștia nu sunt arestați. Ministrul a precizat că este mulțumit de modul de lucru al structurilor subordonate în cadrul acțiunii "Tunetul", dar că, în lipsa unei colaborări cu justiția, nu este de ajuns.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, media zilnică a perchezițiilor făcute de polițiști în ultimele 12 zile este de peste 50, numărul raziilor și controalelor la nivel național a fost de 15.100, bilanțul acestor acțiuni fiind de aproape 4.000 de infracțiuni constatate, peste 2.700 de infractori prinși.
Totodată, au fost aplicate peste 86.300 de contravenții în valoare totală de peste 14.700.000 lei.
Reprezentanții IGPR mai susțin că de la declanșarea la nivel național a acțiunii "Tunetul", respectiv de pe 8 septembrie, polițiștii au fost mobilizați în peste 16.000 de acțiuni în colaborare cu celelalte instituții de aplicare a legii.
Astfel, au fost efectuate peste 640 de percheziții domiciliare și peste 15.100 de razii și controale, în urma cărora au fost descoperite 3.990 de infracțiuni, din care 1.702 în flagrant, fiind prinși 2.752 de infractori, din care 411 au fost reținuți.
De asemenea, potrivit datelor centralizate până duminică, au fost prinși 93 de urmăriți național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8009 secunde