Dan Nica spune că structurile MAI vor primi bani pentru închirierea locuințelor propriilor angajați

570
Ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, ieri, că instituția pe care o conduce a recepționat un imobil de locuințe pentru subordonați și că fiecărei structuri i-a fost repartizată suma necesară închirierii de case pentru toți cei care au fost detașați în interes de serviciu în alte localități.
Imobilul la care ministrul Nica a făcut referire, ieri, la ceremonia de deschidere a unui pavilion medical al Spitalului "Dimitrie Gerota, este situat în București, strada Mircea Vodă nr. 39, sector 3, și are 116 apartamente. Construcția acestui imobil a început în anul 2006, iar recepția lucrărilor s-a făcut anul acesta, costurile de investiție aferente fiind suportate din creditele bugetare pentru anii 2006 - primul trimestru al anului 2009.
În vederea repartizării acestor locuințe, a fost dat un ordin al ministrului Administrației și Internelor pentru aprobarea normelor metodologice privind utilizarea unor spații aflate în administrarea MAI, ordin care a stabilit modalitățile și criteriile de repartizare a locuințelor.
Ordinul ministrului a fost completat de o dispoziție prin care toate aceste locuințe au dobândit statutul de locuințe de intervenție ce nu pot fi puse în vânzare, rămânând în proprietatea privată a statului și în administrarea MAI.
Beneficiarii acestor locuințe sunt polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, potrivit MAI.
Repartizarea acestor locuințe s-a făcut în funcție de numărul de angajați pe fiecare structură a MAI. În acest sens, IGPR-ului i-au fost alocate 35 apartamente, Poliției de Frontieră 3 apartamente, IGSU 13 apartamente, Jandarmeriei 20 apartamente, restul fiind alocate celorlalte structuri ale ministerului, dar nu mai mult de două locuințe pentru fiecare structură.

Locuințe închiriate și pentru polițiștii din țară
Pentru rezolvarea problemelor locative ale angajaților MAI, atât din București cât și din țară, personal mutat în interesul serviciului, conducerea ministerului a propus, iar Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență de abilitare a structurilor MAI de a închiria locuințe pentru angajații care locuiesc cu chirie.
Conform acestui act normativ, instituțiile din subordinea MAI vor închiria locuințe pentru angajații care beneficiau de compensații pentru chirie. Normele metodo-logice pentru aplicarea Ordonanței vor fi elaborate până la sfârșitul acestei luni.
Nica a declarat, ieri, că fiecare structură a primit o sumă de bani pentru a închiria locuințe.
La nivelul întregului minister, sunt aproximativ 10.000 de persoane detașate în alte localități și care sunt sprijinite financiar pentru a acoperi plata chiriei. Neplata acestor sume a generat mișcări de protest în rândul sindicatelor la care sunt afiliați polițiștii și polițiștii de frontieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0202 secunde