Șeful atelierului de la Aeroportul Kogălniceanu, trimis în judecată pentru luare de mită

398
Șeful atelierului de la Aeroportul Kogălniceanu, trimis în judecată pentru luare de mită - b5dd47c64325d785f755854b8c28a948.jpg
Procurorii din cadrul Par-chetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată a lui Adrian Ionescu, șeful Ate-lierului Electroenergetic de la Aeroportul Internațional "M. Kogălniceanu" din Constanța. Bărbatul este acuzat de luare de mită, după ce a fost prins, în flagrant, în timp ce primea suma de 2.000 de dolari de la denunțătorul E.V., pentru a-i permite acestuia să continue și să finalizeze executarea unei lucrări în incinta aeroportului fără obiecțiuni din partea sa.
În același dosar, procurorii au dispus ca soția acestuia, Florentina Cristiana Ionescu, cercetată pentru complicitate la luare de mită, să fie scoasă de sub urmărire penală, deoarece nu s-a probat vinovăția ei.
Potrivit rechizitoriului, la data de 4 august 2009, denunțătorul E.V. a sesizat organele de urmărire penală spunând că Adrian Ionescu, în calitate de șef al Atelierului Electroenergetic la Societatea Națională Aeroport Internațional M. "Kogălniceanu" Constanța S.A., i-a pretins în repetate rânduri 20% din valoarea lucrării pe care societatea administrată de el o execută în incinta aeroportului, pentru a permite continuarea lucrării până la finalizare.
Ca urmare a denunțului, la data de 5 august 2009, s-a organizat prinderea în flagrant a inculpatului Adrian Ionescu.
Drept urmare, în ziua respectivă, denunțătorul s-a întâlnit cu Adrian Ionescu pe terasa restaurantului McDONALD`S. La scurt timp, apelată de inculpat, la locul întâlnirii a sosit și soția acestuia, Florentina Cristiana Ionescu.
Procurorii susțin că la începutul întâlnirii, cei doi bărbați au purtat discuții de ordin tehnic privind lucrarea efectuată de firma denunțătorului. La un moment dat, Ionescu a început să-i atragă atenția lui E.V. că lucrarea pe care o face firma sa prezintă deficiențe, însă ar putea închide ochii în schimbul unei sume de bani. Drept urmare, denunțătorul a scos un plic în care se aflau 2.000 de dolari, bancnote care fuseseră în-semnate, anterior, de procurori și pe care le-a înmânat lui Ionescu.
La rândul lui, acesta i-a dat banii soției sale, care i-a numărat și i-a pus în poșetă. La scurt timp, au intervenit or-ganele de urmărire penală.
Luat la întrebări de an-chetatori, Ionescu le-a spus că banii i-au fost dați cu împrumut, iar apoi și-a schimbat declarația spunând că E.V. i-a dat banii ca să-i țină până a doua zi.
Cu toate acestea, procurorii au probat fapta de luare de mită, atât cu martori, cât și cu ajutorul unor înscrisuri.
La rândul ei, Florentina Cristiana Ionescu a negat că ar cunoaște pentru ce ar fi primit soțul ei acei bani. Deoarece anchetatorii nu au putut proba că femeia îi era complice soțului, ea a fost scoasă de sub urmărire penală pentru complicitate la luare de mită.
Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanța, unde urmează să se stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7809 secunde