Dăncilă: "Fac încă o dată apel către Iohannis să lase deoparte jocurile politice"

160
Dăncilă:

Articole recomandate

Premierul Viorica Dăncilă a făcut apel la președintele Klaus Iohannis "să lase deoparte jocurile politice". Șeful Executivului a făcut aceste declarații la începutul ședinței de Guvern de joi, scrie Agerpres.

"Fac încă o dată apel către președintele Iohannis să lase deoparte jocurile politice și să renunțe la blocarea Guvernului pentru a nu periclita funcționarea instituțiilor statului", a spus aceasta, potrivit Agerpres.

Totodată, ea a anunțat că joi expiră interimatul lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului de Interne, căruia i-a mulțumit pentru modul în care "s-a implicat în organizarea alegerilor și pentru toată activitatea MAI într-o perioadă marcată de foarte multe provocări".

Premierul a salutat și inițiativa ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, depusă în Parlament, prin care propune impozitarea suplimentară a pensiilor speciale.

"Salut inițiativa domnului ministru Eugen Teodorovici, depusă în calitate de senator, prin care propune Parlamentului impozitarea suplimentară a pensiilor speciale. Este o măsură justă, de echitate socială, promovată deloc întâmplător în același timp cu majorarea drepturilor tuturor pensionarilor. Pensiile speciale reprezintă recunoașterea unor condiții de muncă sau unor restricții speciale, nu înseamnă privilegii speciale. În această cheie trebuie analizat proiectul de lege care sunt nicio formă nu are scopul să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. De altfel, impactul bugetar dovedește acest lucru. Fac apel la toți membrii Parlamentului României să analizeze și să trateze cu maximă responsabilitate această inițiativă a domnului ministru Eugen Teodorovici", a spus Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.496 secunde