Delegație a Poliției de Frontieră Franceză, în vizită la Constanța

118

Articole de la același autor

În baza invitației inspectorului general al Poliției de Frontieră Română, chestor sef de poliție Ioan Buda, o delegație a Direcției Centrale a Poliției de Frontieră Franceze, condusă de inspectorul general Frederic Perrin, a vizitat Poliția de Frontieră Română, în scopul extinderii și consolidării relațiilor de cooperare cu structurile poliției de frontieră din cele două state. 




Delegația franceză a vizitat, la sediul IGPF, Centrul de Comandă și Control al Poliției de Frontieră Română, care are ca principală utilitate colectarea și procesarea informațiilor de la sistemele de supraveghere și control instalate pe frontieră, în scopul optimizării timpului de răspuns și al gestionarii resurselor la un nivel unitar. 


Totodată, delegația franceză s-a deplasat la Constanța, pentru a vizita Sistemul Integrat Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR). Aici au fost prezentate activitățile desfășurate de polițiștii de frontieră din zona de responsabilitate a Gărzii de Coastă, dotările Poliției de Frontieră pe linie de mobilitate navală, precum și acțiunile întreprinse în vederea securizării frontierelor externe Schengen și UE, cu precădere a frontierei albastre. 


Cu ocazia vizitei în România, delegația franceză a apreciat Poliția de Frontieră Română ca fiind "un partener competent și credibil în lupta împotriva infracționalității transfrontaliere și ca o instituție care se bucură de respectul și aprecierea structurilor similare din țările membre UE". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde