Demonstrații militare dacice, la Sărbătoarea Vinului la Capidava

218
Demonstrații militare dacice, la Sărbătoarea Vinului la Capidava - sarbatoareavinuluicapidava1copy-1380056889.jpg

Articole de la același autor

În cinstea recoltei bogate din acest an, Asociația România - Dacia Casa Noastră vă invită, în ultimul week-end din această lună (mai precis, în zilele de 28 și 29 septembrie), în tabăra Danais, de la Capidava, pentru a participa la Sărbătoarea Vinului. 

În cadrul evenimentului, vor avea loc demonstrații militare dacice și antrenamente de luptă, bineînțeles, și cu sica (n.r. pumnal cu lama ușor încovoiată) și falxul (n.r. sabie scurtă), arme caracteristice dacilor, organizatorii promițând să-i instruiască pe cei care vor să învețe să le mânuiască.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de pielărie, fierărie, ceramică și arheologie, unde cei prezenți vor putea să-și confecționeze obiecte din piele și lut, să-și construiască propria armă sau să descopere, într-un cadru simulat, artefacte și bucăți de ceramică antică îngropate.

Nu va lipsi mâncarea tradițională la ceaun și pâinea la cuptor.

"Această sărbătoare fiind dedicată în mod special vinului și recoltei, vom pune la dispo-ziția oaspeților vin din belșug, însoțit de pas-tramă proaspătă", au transmis reprezentanții asociației.

Totodată, cei amatori se vor putea desfăta cu un pahar de must, realizat la fața locului. Cei interesați pot obține mai multe informații pe www.danais.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Treisprezece români, condamnați în Franța
Luni, 09 Septembrie 2013
Stire din Economie : Românii, mari amatori de brânzeturi
Pagina a fost generata in 2.214 secunde