Cum puteți trimite ajutoare la familiile sinistrate din Galați

138
Cum puteți trimite ajutoare la familiile sinistrate din Galați - butelii-1380056805.jpg

Articole de la același autor

Societatea Națională de Cruce Roșie din România trimite în zonele afectate de inundațiile din Galați, două camioane și o auto-utilitară de marfă cu materiale pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor afectate. Valoarea materialelor este de 206.000 de lei. 

În urma unei situații de urgență cauzată de dezastre naturale, ajutorarea imediată a victimelor cu hrană, apă, adăpost și îngrijire medicală este vitală pentru a împiedica pierderile de vieți omenești și pentru a alina suferința. La fel de importantă este asistența ce trebuie acordată comunităților afectate și în perioada post-dezastru. În conformitate cu misiunea sa, Crucea Roșie Română se implică în susținerea pe termen mediu și lung a persoanelor aflate în dificultate.

Astăzi, două camioane și o autoutilitară de marfă ale Crucii Roșii Române, încărcate cu 1.000 de saci de dormit, 500 de pături de lână, 300 de lenjerii de pat, 100 de paturi pliante, 300 de pachete cu produse de igienă (săpun, detergent de rufe, detergent de vase, pastă de dinți, periuțe de dinți, pastă de ras, șampon, etc.), 20 de calorifere electrice, vor fi direcționate către zonele afectate din județul Galați.

Pe baza anchetelor sociale, materialele vor ajunge în perioada următoare la familiile afectate. Toate materialele provin din depozitul pentru situații de urgență și dezastre al Crucii Roșii Române și au o valoare de 206.000 de lei. La acestea se adaugă 20 de calorifere donate de filiale de Cruce Roșie Sălaj, achiziționate din fonduri proprii.

În acest moment, în județul Galați sunt aproximativ 1.200 de persoane evacuate din opt localități, peste 73 de locuințe distruse și mai mult de 2.000 de hectare de suprafețe agricole afectate (din totalul de 4.457 de hectare), conform ultimelor evaluări ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apel umanitar de urgență

Reamintim că Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat un apel umanitar de urgență pentru sus-ținerea pe termen scurt, mediu și lung a familiilor afectate de inundațiile din județul Galați. Persoanele fizice și juridice care vor să contribuie cu alimente greu perisabile pot face donații prin intermediul programului Banca de Alimente a Crucii Roșii în toate magazinele din rețelele: Carrefour, Real, Mega Image și Metro. Alimentele de bază sunt: mălai, făină, zahăr, orez, paste făinoase, conserve de carne, conserve de pește, apă. De asemenea, pot face donații pe site-ul oficial al Crucii Roșii Române, www.crucearosie.ro sau în conturile special des-chise de Crucea Roșie Română la BRD - Agenția Piața Romană: Lei - RO36BRDE410 SV51618614100, Euro - RO71 BRDE410SV51618884100 și dolari americani - RO29BRD E410SV18793954100.

Sumele colectate în cadrul campaniei umanitare vor fi folosite pentru achiziționarea de sobe, aragazuri, frigidere, calo-rifere și alte produse de folosință îndelungată destinate persoanelor afectate de inundații. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Sănătate : Ajutor pentru copiii afectați de inundații
Pagina a fost generata in 0.5543 secunde