Deputatul Olosz Gergely, trimis în judecată pentru trafic de influență. A pretins peste 500.000 de euro și 400.000 de lei

263
Deputatul Olosz Gergely, trimis în judecată pentru trafic de influență. A pretins peste 500.000 de euro și 400.000 de lei - oloszgergely45005300-1349357717.jpg
Deputatul UDMR Olosz Gergely, fost președinte ANRE în perioada 2007-2008, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, alături de patru reprezentanți ai unor firme, pe care i-ar fi ajutat să obțină contracte oneroase, cerând în schimb peste 500.000 de euro și 400.000 de lei.

Potrivit mediafax.ro, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, astăzi, trimiterea în judecată a lui Olosz Gergely.

În același dosar vor fi judecați Ion Bîrcină și Costin Iliescu, reprezentanți ai mai multor societăți comerciale, pe care procurorii anticorupție îi acuză de asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență, în formă continuată.

De asemenea, procurorii i-au trimis în judecată pe Cătălin Stan, administrator de drept la SC Power Plus SRL, și pe Ovidiu Ionel Badea, administrator al SC Budirom Serv SRL, pentru asociere în vederea săvârșirii infracțiunii de cumpărare de influență.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanței, că în perioada mai 2010 - februarie 2011, Ion Bîrcină, Costin Iliescu, Cătălin Stan și Ovidiu Ionel Badea s-au asociat cu scopul de a cumpăra influența lui Olosz Gergely, în vederea obținerii de contracte oneroase pentru firmele a căror activitate o coordonau prin asociere.

În acest context, în perioada mai 2010 - 29 septembrie 2010, deputatul Olosz Gergely, fost președinte al ANRE, a pretins de la cei trei suma de 516.000 de euro, disimulată într-un contract de consultanță între SC Power Plus SRL, firmă controlată de grupul Bîrcină, și o altă societate comercială tip off shore.

De asemenea, procurorii îl acuză pe Olosz Gergely că în perioada septembrie - noiembrie 2010 a pretins de la aceleași persoane și a primit, direct, suma de 400.000 lei.

În schimbul banilor, Olosz Gergely și-a exercitat influența, respectiv a lăsat să se creadă că are influență pe lângă o persoană cu funcție de conducere din cadrul CEZ România SA, susțin procurorii DNA.

La rândul său, în perioada 2010 - 2011, Cătălin Stan, în calitate de administrator de drept la SC Power Plus SRL, a înregistrat în contabilitatea acestei firme, cu titlu de cheltuieli deductibile, sumele transferate în baza contractului de consultanță, consecința fiind prejudicierea bugetului de stat cu suma de 350.144,96 lei, reprezentând impozit pe profit.

În vederea confiscării și recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile aparținând lui Olosz Gergely, Ion Bîrcină, Costin Iliescu și Cătălin Stan, precum și a părții responsabile civilmente SC Power Plus SRL.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde